Горіхові меренги з шоколадом - Image

Горіхові меренги з шоколадом

Number of servings: 8Cooking time: 1 h 45 minDifficulty: DifficultMeal: Dinner

Цей ніжний і повітряний як поцілунок десерт, батьківщиною якого вважається Франція, ми частіше називаємо «безе», проте на Заході для його позначення частіше використовують слово «меренга». Для цих смачних ласощів є і ще одна жартівлива, але точна назва, пов'язана з технологією їх приготування – «забуте печиво». Справа в тому, що для отримання повітряної і тягучої текстури всередині і хрусткої скоринки зовні десерт після випікання обов'язково потрібно залишити «відпочити» в теплій духовці приблизно на годину. Але зовсім забувати про нього все-таки не варто, та й не вийде – дуже вже він смачний. Вашій увазі горіхові меренги з шоколадом – те, що потрібно для приємного проведення часу в затишному сімейному колі.

Ingredients for the recipe

Dried Cashews
629.00 - 879.00

Dried Cashews

per 1 kg

Ingredients

Dried Cashews

100 г

Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs

6 шт.

Vash Tsukor Sugar 10kg

250 г

Salt Egypt

дрібка

Nashi Vershky UHT Cream 15% 125g

150 мл

Milka Milk Chicolate 90g

100 г

Ferma Sour Cream 15% 300g

100 г

Costa d'Oro Refined Vegetable Oils Mix 750ml

1 ст.л.

Preparation steps

01

За допомогою кавомолки або блендера подрібніть кешью в порошок.

02

Духовку нагрійте до 120°C.

03

Білки відокремте від жовтків (жовтки нам не знадобляться). Білки трохи охолодіть, додайте дрібку солі і почніть збивання.

04

Не перестаючи збивати, порціями введіть цукор і горіховий порошок. Готову масу перекладіть у кондитерський мішечок.

05

Два противні застеліть пергаментним папером. За допомогою циркуля намалюйте на ній кружечки діаметром 5-6 см і змастіть папір рослинною олією.

06

Потім на кожен кружок вичавіть з мішечка білкову масу. Поставте противень в нагріту духовку на 45 хвилин. Після злегка відкрийте духовку і залиште в ній меренги ще на 1 годину, щоб вони добре підсохли.

07

Тим часом шоколад розламайте на дрібні шматочки і розтопіть на водяній бані, потім дайте йому охолонути до кімнатної температури.

08

Вершки збийте в піну, після чого обережно додайте до них розтоплений шоколад і сметану, акуратно перемішайте масу.

09

Готові меренги промастіть цим шоколадним кремом і з'єднайте один з одним по дві. Приберіть тістечка в прохолодне місце і залиште приблизно на 2 години до застигання крему.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min