Голубці з пекінської капусти - Image

Голубці з пекінської капусти

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Голубці - це страва східно-слов'янська і дуже старовинна. З пір існування цієї страви з'явилося чимало способів її приготування, а також чимало видів самої страви. Адже, існують голубці ледачі, овочеві, з виноградним листям. Але сьогодні ми приготуємо голубці з пекінської капусти. Пекінська капуста додасть голубцям деякої витонченості, якої не можна досягти при завертанні фаршу в білокачанну капусту, так як остання має деяку жорсткість. Голубці дійсно виходять ідеально м'якими і ніжними. А по закінченню декількох днів у таких голубців не з`являється той неприємний спочатку присмак і запах, який притаманний голубцям з білокачанної капусти. Приємного апетиту!

Ingredients

Пекінська капуста

1 шт.

Фарш

500 г.

Рис

150 г.

Ріпчаста цибуля

1 шт.

Сметана

150 мл.

Часник

3 зубчика

Томатний сік

350 мл.

Цукровий пісок

3 ч. л.

Сіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Солодка паприка

за смаком

Preparation steps

01

Велику пекінську капусту розібрати на листя і промити їх. Листя скласти у велику каструлю і залити водою.

02

Каструлю поставити на вогонь і коли вода закипить, кип'ятити 1-2 хвилини. Потім вогонь вимкнути, а каструлю накрити кришкою.

03

Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

04

До фаршу додати подрібнену цибулю і відварений рис. Фарш за смаком посолити, поперчити, додати мелену паприку і гарненько перемішати.

05

Капустяні листи дістати з води і кожен лист акуратно відбити молоточком.

06

На кожен капустяний лист викласти фарш і згорнути у формі голубців.

07

У воду, в якій варилася капуста, вилити томатний сік, додати чайну ложку солі, цукор, а також пару зубчиків часнику, пропущених через прес. Все перемішати.

08

Викласти в каструлю по колу голубці, накрити каструлю кришкою і поставити на середній вогонь, приблизно на 60 хвилин. Можна іноді помішувати, але обережно.

09

Поки голубці варяться, приготувати сметанний соус. Для цього потрібно: в сметану видавити зубчик часнику, посолити і поперчити за смаком і добре перемішати.

10

Коли голубці будуть готові, вимкнути вогонь і дати постояти їм під кришкою хвилин 5.

11

Подавати голубці треба гарячими з часниково-сметанним соусом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Голубці з пекінської капусти – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua