Сало "Пікантне" - Image

Сало "Пікантне"

Number of servings: 15Cooking time: 30 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

У багатьох народів українці асоціюються зі смачним червоним борщем і салом. Така вже історична традиція. Хоча в цьому нічого поганого немає, адже натуральне сало досить корисне. У ньому є вітаміни груп A, D і E, а також каротин. Але, напевно найголовніша особливість сала, це його здатність виводити з організму радіоактивні частинки - це дуже важливо в нашому індустріальному столітты. А також воно покращує роботу мозку. Щоб смачно і незвично подати сало, спробуйте приготувати його за нашим рецептом, з додаванням часнику і перцю. Пікантне сало припаде до смаку навіть тим, хто в принципі байдужий до цього продукту. Це гарна закуска як до гарніру, так і до алкогольного напою.

Ingredients

Сало

1 кг.

Зубчик часнику

6 шт.

Перець червоний мелений

15 г.

Сіль крупнокристалічна

140 г.

Preparation steps

01

Спочатку потрібно порізати сало на шматки шириною 5-6 см. та довжиною 10-12 см. В кастрюлю налити воду (1260 г.), розчинити у ній сіль та прокип'ятити протягом 5 хвилин. Сало викласти в касрюлю в один шар.

02

Залити шматочки сала гарячим розчином солі. Рідина повинна лише злегка покривати його. Варити сало протягом 20 хвилин. Потім кастрюлю зняти з вогню, притиснути сало тарілкою та залишити в россолі на добу.

03

Часточки часнику почистити від сухої оболонки та дрібно порубати чи натерти на дрібній тертці. Витягнути сало з россолу та обсушити. Натерти шматочки сала подрібненим часником. Обсипати сало червоним меленим перцем та злегка натерти перцем сало.

04

Загорнути шматочки у фольгу та покласти в морозилку. Слід мати на увазі, що солене відварене сало не можна нарізати одразу після того, як його було витягнуто з морозилки, інакше воно буде кришитися. Потрібно дати йому трохи полежати при кімнатній температурі.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Сало "Пікантне" – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua