
Морквяні легкі котлети
Апетитні овочеві котлетки – прекрасний варіант урізноманітнити щоденний раціон тих, хто не вживає м'яса і м'ясних продуктів. Морквяні котлети – один з найвдаліших способів використання моркви. Ця легка, дієтична страва відмінно підійде для дитячого харчування і для тих, хто дотримується здорового способу життя. Як Ви помітили, в рецептурі страви зовсім немає яєць. Смачні котлети з моркви можна подавати як овочевий гарнір до будь-якого м'яса або риби, а також в якості основної страви разом з йогуртовим соусом. Якщо ж подавати без соусу, то страва ще і пісна. Ніжні і соковиті морквяні котлети (за рахунок використання манної крупи) дуже нарядно виглядають на столі.
Ingredients
Манна крупа
30 г
Морква
600 г
Рослинна олія
2 ст. л.
Панірувальні сухарі
2 ст. л.
Кріп
50 г
Печериці
100 г
Йогурт без добавок
150 г
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Печериці відварити в невеликій кількості підсоленої води. По готовності воду злити, дати печерицям охолонути і нарізати дрібними кубиками. Кріп подрібнити, з'єднати з йогуртом і перемішати з відвареними печерицями – соус готовий.
02
Моркву очистити і натерти на дрібній тертці. У сковороді розігріти олію 1-2 ст. л., викласти моркву і помішуючи, обсмажити її до напівготовності 3-4 хвилини. Потім влити приблизно 100 мл води і продовжити тушкувати під кришкою до готовності.
03
Коли морква стане м'якою, всипати манку і ретельно перемішати суміш, щоб крупа рівномірно перемішалася з морквою. Посолити за смаком. Вимкнути вогонь і дати охолонути.
04
З отриманої суміші руками сформувати невеликі котлетки діаметром 5-6 см. Кожну котлетку обваляти в сухарях, а потім обсмажити в сковороді на олії до золотистого кольору по 2-3 хвилини з кожного боку. Подавати морквяні котлети гарячими, з соусом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores