Судак по-південному - Image

Судак по-південному

Number of servings: 6Cooking time: 2 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Страва із судака чудово підійде тим, хто дотримується дієти. Так що хвилюватися за фігуру вже точно не доведеться. Адже м'ясо цієї риби є дієтичним продуктом. Білки, вітаміни, мікроелементи, амінокислоти - усе це містить мешканка морських глибин. Ну просто "золота рибка"! Судак готують різними способами: тушкують, смажать, запікають у духовці, готують на пару. І якщо ви відноситеся до любителів запеченої риби, вам неодмінно сподобається ця страва. Риба в парі з овочами - оригінальне поєднання улюблених продуктів. Погодьтеся, домашні страви мають бути простими і апетитними. Готуйте з нами і їжте із задоволенням!

Ingredients

Судак

900 г.

Баклажани

450 г.

Перець болгарський

300 г.

Цибуля ріпчаста

3 шт.

Морква

2 шт.

Томати

650 г.

Огірок

2 шт.

Перець гострий

за смаком

Часник

за смаком

Коріандр

за смаком

Сіль

за смаком

Чорний перець

за смаком

Лавровий лист

за смаком

Олія рослинна

100 мл.

Цибуля порей

2 шт.

Preparation steps

01

Свіжу рибу очистити від лушпиння (від хвоста до голови) і промити. Розрізати черево, видалити нутрощі і ще раз ретельно промити. Нарізати шматками, приправити сіллю і перцем. Відправити до холодильника і приступити до овочів.

02

Овочі помити, нарізати приблизно однаково. В першу чергу нарізати баклажани, а потім віджати. Після, почистити огірки і нарізати кубиками. Наступний на черзі - болгарський перець. Його нарізати великими часточками.

03

Моркву натерти на великій терці. Цибулю порей очистити і нарізати півкільцями, а цибулю ріпчасту дрібно посікти.

04

Вимити стручки червоного перцю, видалити насіння, а м'якуш нарізати тонкими смужками. Томати натерти на великій терці, заздалегідь видаливши з них шкірку.

05

Часник очистити, нарізати тонкими пластинками.

06

Баклажани обсмажити на рослинній олії, близько 2-3 хвилин. Висипати їх в окремий посуд. Цибулю ріпчасту обсмажити на середньому вогні 3 хвилини, додати цибулю порей і смажити до готовності. Після, викласти огірки, обсмажити, при цьому ретельно помішуючи.

07

Моркву також слід обсмажити. Потім додати часник, перець, перемішати і прогріти одну хвилину. Додати коріандр і прогріти ще одну хвилину.

08

Натерті раніше томати додати в овочеву суміш і перемішати з іншими інгредієнтами. Залишити тушкувати на повільному вогні близько 15 хвилин. Після закінчення тушкування посолити за смаком.

09

Викласти болгарський перець на дно форми для запікання, а зверху баклажани і приблизно третю частину приготованої овочевої томатної суміші. Присипати все злегка зеленню, додати декілька маленьких лаврових листків.

10

Рибу помістити у форму і сюди ж іншу овочеву томатну суміш. Накривши кришкою поставити в розігріту духовку до 160°C градусів. Запікати 60 хвилин з моменту закипання рідини.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min