
Шоколадна бабка
Бабку готували в Росії ще дуже і дуже давно. Ця страва по праву вважається російською народною стравою. Спочатку це була несолодка страва із картоплі або локшини. При чому локшину обов'язково теж брали домашню. З часом стали з'являтися і рецепти солодких бабок. Наприклад, шоколадна, як у нашому рецепті. Хорош рецепт тим, що нескладно замісити тісто для бабки. Та й глазур зробити теж. Але крім шоколаду в десерті є багато інгредієнтів, які не тільки смачні, але і корисні. Це горіхи. Адже фундук - це джерело рослинного білка, який дуже важливий для нашого організму. Ви подаруєте море радості своїм близьким з таким десертом.
Ingredients
Темний шоколад
200 г.
Яйця
4 шт.
Цукор
100 г.
Борошно
7 ст. л.
Розпушувач для тіста
1.5 ч. л.
Фундук мелений
100 г.
Какао
1 ч. л.
Вершкове масло
150 г.
Сіль
щіпка
Preparation steps
01
Розтопити 100 г. вершкового масла в каструлі.
02
100 г. шоколаду натерти на дрібній тертці.
03
Білки відокремити від жовтків. Збити білки з щіпкою солі в жорстку масу. Наприкінці збивання додати цукор, збити. Потім додати яєчні жовтки і все разом збити.
04
В окремому посуді змішати борошно, горіхи, розпушувач, тертий шоколад і какао. Все перемішати. Потім додати розтоплене вершкове масло і перемішати.
05
Випікати при температурі 180°С 40-45 хвилин, готовність перевірити зубочисткою. Готову бабку остудити і полити шоколадною глазур'ю.
06
Приготувати глазур. Розтопити 100 г. темного шоколаду на водяній бані, додати 50 г. розтопленого вершкового масла, перемішати.
07
Покрити бабку глазур'ю. Приємного апетиту.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores