
Розсипчасте печиво "Гудзики"
"Смакота!", - скажете ви, спробувавши цю випічку. Незвичайне, розсипчасте і тануче у роті задоволення. Печиво виглядає як справжні гудзики, в різнокольоровій гамі, яку ви можете зробити самі. Наприклад, чорним печиво-гудзичок вийде, якщо додати в тісто какао. Сміливіше, фантазуйте і складайте свій ряд різноманітного печива за допомогою різних форм: маленькі, великі, середні - вигадайте своє асорті "хрустких гудзиків". Відмінний варіант частування для діточок. Так що підключайте і їх в процес створення кулінарних чар. І неодмінно отримаєте подвійне задоволення від приготування цих кумедних ласощів.
Ingredients
Яйце
2 шт.
Цукор
100 г.
Вершкове масло
200 г.
Борошно
400 г.
Какао-порошок
1 ст. л.
Ванільний цукор
2 ч. л.
Preparation steps
01
Цукор, ваніль і яєчні жовтки гарненько розтерти в мисці. Додати розм'якшене масло і збити до утворення піни.
02
Розділити масу на дві частини. У першу частину підсипати борошно і ретельно розмішати виделкою. Потім, тісто замісити руками. У другу частину додати борошно, какао-порошок і виконати те ж саме.
03
Кавове тісто залишити в холодильнику на 30 хв.
04
Тим часом тісто, що залишилося, розкачати в пласт. За допомогою чарки вирізати печиво. Потім, на кожному кружечку зробити вм'ятину, не прорізуючи до кінця тісто (можна використати кришку з пластикової пляшки). По центру зробити два наскрізні отвори (як в гудзичку). Цю ж процедуру виконати і з другою частиною тіста.
05
Духовку розігріти до 180°C градусів. Печиво викласти на деко, що вистлане пергаментним папером, і відправити до духовки на 30 хв.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores