Паска на сметані - Image

Паска на сметані

Number of servings: 6Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Готуючись до головного християнського свята - Великодня, наші господині печуть свою домашню пасхальну випічку: великодній хліб або паску. Один з найцікавіших варіантів - це паска на сметані. Цей рецепт найбільше задовольнить тих, хто любить ніжні, злегка вологі, але в той же час щільні паски. Саме жирна сметана робить їх такими за текстурою. Кількість родзинок кладеться на розсуд кожної господині. Можна додати улюблені сухофрукти або цукати. Готові паски дістають з духовки і дають їм охолонути, потім змащують білкової глазур'ю і посипають різнокольоровою кондитерською присипкою.

Ingredients

Молоко

500 мл.

Борошно пшеничне

1 кг.

Маргарин

250 г.

Масло вершкове

200 г.

Сметана

100 г.

Цукор

700 г.

Дріжджі свіжі

70 г.

Яйце куряче

10 шт.

Сіль

5 г.

Цукор ванільний

за смаком

Родзинки

за смаком

Олія рослинна

1,5 ст. л.

Preparation steps

01

Молоко налити в каструлю, підігріти. Всипати 350 г. цукру, змішувати до розчинення цукру в молоці. Окремо відлити трохи молока в миску, додати дріжджі, розвести їх в молоці. Після, додати дріжджову суміш у решту молока. Перемішати. Залишити на 10 хвилин.

02

Висипати залишки цукру в миску, додати до цукру яйця, збити суміш. Додати сюди ж маргарин, вершкове масло, половину якого необхідно розтопити. Додати також сметану, сіль, ванільний цукор і рослинну олію. Ретельно перемішати в однорідну масу.

03

Змішати молочну масу з масляною, перемішати. Всипати борошно, замісити тісто. Накрити зверху миску рушником, поставити в тепле місце на 3 години.

04

Вимішувати тісто доти, поки воно не буде приставати до рук. Додати в тісто родзинки за смаком. Викласти у змащену форму, дати час, щоб тісто піднялося.

05

Випікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 1 години. Прикрасити паску за смаком.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Паска на сметані – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua