Морквяний кисіль - Image

Морквяний кисіль

Number of servings: 6Cooking time: 15 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Сама назва кисіль пішла від слов'янської страви - вівсяний кисіль. Були також житні і пшеничні. Їм вже більше 1000 років. Різні фруктові і ягідні киселі з'явилися пізніше, коли на Русь завезли картоплю і картопляний крохмаль. Назва ж залишили колишнім . Його дуже легко і швидко готувати. Але кисіль - досить поживна страва, адже в ньому є крохмаль, а також при цьому в ньому і багато вітамінів, які є в тих продуктах, з якого роблять кисіль. У нашому випадку кисіль багатий вітаміном А - каротином. Це дуже корисно для зору, причому в будь-якому віці. Крім цього це дуже смачний і натуральний десерт, приготовлений своїми руками.

Ingredients

Морква

1 шт.

Сік лимонний

35 г.

Крохмаль картопляний

20 г.

Цукор

35 г.

Preparation steps

01

Спочатку потрібно промити та почистити моркву та натерти її на дрібній тертці. Взяти лимонний сік та розвести у ньому картопляний крохмаль. Воду (1 л.) налити у невелику касрюлю, в котрій буде варитися кисіль, поставити на вогонь, і як тільки вона закипить - покласти туди натерту моркву.

02

Проварити моркву, після закипання на повільному вогні під кришкою приблизно 5 хвилин. Далі процідити морквяний відвар через дрібне ситечко, морквяний жмих викинути, а до морквяного відвару додати цукор, довести до кипіння та тонким струменем влити лимонний сік з розведеним у ньому картопляним крохмалем, безперервно помішуючи при цьому морковний узвар.

03

Прогріти кисіль, постійно помішуючи, на повільному вогні близько хвилини, не доводячи до кипіння. Зняти каструлю з морвяним киселем з плити. Морквяний кисіль готовий. Подавати до столу в гарячому, теплому або охолодженому вигляді.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min