Бабка з маком - Image

Бабка з маком

Number of servings: 2Cooking time: 1 h 5 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Для тих, хто любить цей солодкий і соковитий інгредієнт, ми пропонуємо ще одну страву з маком. Це бабка. Для релігійних же людей - це ще одна страва до свята, яке трапляється взимку - Андрія. Тоді випікають хлібобулочні вироби з маком. Але ж бабка з маком підійде навіть для звичайної сімейної вечері. Тому що її легко і швидко зробити (тим більше, що мак продається цілий рік), а замісити тісто - не складе труднощів для будь-якої, навіть молодої господині. Бабку можна подавати зі сметаною або медом - тоді вона буде ще смачнішою. Тому якщо ви любите посидіти в колі сім'ї за чашкою теплого чаю або молока, тоді бабка з маком складе вам приємну компанію.

Ingredients

Мак

200 г.

Цукор

150 г.

Ванільний цукор

10 г.

Яйце куряче

6 шт.

Борошно пшеничне

2 ст. л.

Масло вершкове

25 г.

Preparation steps

01

Ретельно промити мак, залити гарячою водою, дати час набрякнути. Після, відкинути на сито, дати стекти воді, перекласти в ступку, додати цукор, ретельно розтерти. Поступово додавати по одному яєчному жовтку.

02

Коли мак добре розітреться з цукром, додати борошно, добре перемішати, поступово ввести збиті білки.

03

Змастити форму для випікання маслом, викласти суміш у форму. Випікати 20-30 хвилин у духовці.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Бабка з маком – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua