
Біфштекс із соусом із білого портвейну
Біфштекс - одне з найпопулярніших в світі м'ясних страв, яке люблять усі, хто їсть м'ясо. Корисний він тим, що допомагає організму компенсувати дефіцит заліза, забезпечує нормальне кровотворення, бере участь у формуванні імунних клітин і в процесах росту та обміну речовин. Для біфштексів вибирають м'ясо молодих тварин, бажано м'якоть спини або стегон, тому що це м'ясо найбільш соковите і смачне. Нарізати для біфштекса яловичину потрібно поперек, а не вздовж волокон - це дуже важливо. Тримаючи всі зазначені нюанси в голові, орієнтуючись на всі тонкощі приготування яловичини, ви зможете приготувати дуже смачні біфштекси, які не будуть сухими або жорсткими.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Brit Premium Wet Food with Beef Fillet for Adult Cats 85g
1 кг.
Packed Onion from 3kg
2 шт.
Carrots
1 шт.
Celery Stalk
1 стебло
Thyme, pc
1 стебло
Bay Leaf
1 шт.
Parsley 70g
6 стеблів
Graham's Fine White Port 19% 0.75l
200 мл.
Food Studio Beef Broth 500ml
100 мл.
Runa French Mustard Granular 210g
2 ст. л.
Nashi Vershky UHT Cream 15% 125g
50 мл.
Homemade Butter
50 г.
Costa d'Oro Refined Vegetable Oils Mix 750ml
50 мл.
Salt Egypt
за смаком
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Preparation steps
01
М'ясо нарізати порційними шматками товщиною 3 см. Обв'язати кожен шматок ниткою, для надання округлої форми шматку. Викласти шматки м'яса на паперовий рушник, висушити від зайвої вологи.
02
На розігрітій сковороді в рослинній олії обсмажити м'ясо з одного боку 5 хвилин, перевернути на інший - обсмажити протягом 3 хвилин, збоку протягом 1 хвилини.
03
Обсмажене м'ясо відразу ж перекласти в фольгу, на сковороду висипати нарізану цибулю, селеру та моркву. Лавровий лист, петрушку і чебрець зв'язати в один пучок. На змащене олією деко викласти м'ясо, натерти сіллю і перцем з обох сторін, навколо викласти обсмажені овочі зі сковороди, покласти зв'язаний пучок прянощів, поставити в розігріту духовку на 15 хвилин, випікати при температурі 180°C.
04
У розігріту каструлю влити бульйон і портвейн, довести суміш до кипіння, після чого варити протягом 10 хвилин, суміш повинна випаруватися на третину. Зменшити вогонь, додати поступово гірчицю і вершки, постійно збиваючи вінчиком суміш. Тушкувати суміш ще 3 хвилини. Забрати каструлю з вогню, додати нарізане шматочками заморожене вершкове масло і всипати естрагон.
05
Витягнути м'ясо з духовки, дати настоятися протягом декількох хвилин, подавати з соусом та картоплею.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores