Терін із курячої печінки з хурмою - Image

Терін із курячої печінки з хурмою

Number of servings: 10Cooking time: 1 h 10 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Терін - класична страва французької кухні. Точно так називається форма з кришкою (зазвичай прямокутна, обов'язково вогнетривка), в якій і готують цей кулінарний шедевр. Інгредієнтами для приготування теріна можуть бути: м'ясо, риба, птиця, субпродукти (як у нашому випадку), найрізноманітніші овочі. Але теріни бувають і солодкими. Готувати страву нескладно. Існують два способи приготування теріна: традиційний із запіканням у духовці і холодний спосіб з використанням желатину. У цьому рецепті використовується другий спосіб. Готовий, застиглий в холодильнику терін перевертають на тарілку, знявши при цьому плівку. При подачі терін зазвичай нарізають скибочками.

Ingredients

Куряча печінка

1,5 кг.

Хурма

300 г.

Бренді

100 мл.

Холодна вода

3 ст. л.

Желатин

20 г.

Бальзамічний оцет

3 ч. л.

Соняшникова олія

за смаком

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Preparation steps

01

Хурму почистити від шкірки, нарізати кубиками і протерти через сито.

02

Желатин замочити у воді на 10 хвилин. Додати до желатину бренді і нагріти на водяній бані, при постійному помішуванні до розчинення желатину.

03

Желатин перемішати з хурмою, збити вінчиком і поставити в холодильник на 30 хвилин, регулярно збовтуючи вінчиком і не даючи повністю застигнути.

04

Печінку промити, прибрати плівки, посолити, поперчити і обсмажити на середньому вогні на соняшниковій олії по 5-6 хвилин c кожного боку. Готову печінку полити бальзамічним оцетом.

05

Прямокутну форму для кексу застелити харчовою плівкою. Викласти в середину половину печінки, потім желе і знову печінку.

06

Полити страву жиром зі сковороди, закрити плівкою і поставити в холодильник на 3 години.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Терін із курячої печінки з хурмою – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua