
Тушковані баклажани по-сицилійськи
Запропонований рецепт "Тушковані баклажани по-сицилійськи" (або капоната) - знаменита страва сицилійської кухні, можна сказати: кулінарний символ Сицилії. Це овочеве рагу, приготоване з баклажанів в поєднанні з іншими овочами: помідорами, цибулею з використанням оливок і каперсів. Існує багато варіантів приготування цієї страви, вони відрізняються різним переліком овочевих інгредієнтів. Оскільки головний інгредієнт - баклажани, успіх страви буде залежати від їх якості. Треба відзначити, що страва готується дуже швидко. Приготовану капонату можна подавати як самостійну страву, а саме як гарячий гарнір, а можна як холодну закуску. І в тому, і в іншому випадку ця страва першою зникне зі столу.
Ingredients
Баклажани
2 шт.
Орегано
1 ч. л.
Сіль морська
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Часник
2 шт.
Цибуля червона
1 шт.
Петрушка
1 пучок
Каперси
2 ст. л.
Оливки
50 г.
Оцет
3 ст. л.
Помідори
5 шт.
Мигдаль смажений
2 ст. л.
Preparation steps
01
Нарізати баклажани великими шматками, очистити цибулю і подрібнити її. Обірвати листя петрушки, стебла подрібнити. У разі якщо каперси солоні, їх необхідно заздалегідь вимочити у воді від зайвої солі. Нарізати помідори.
02
Поставити сковороду на вогонь, влити олію, розігріти, викласти в сковороду баклажани, додати сіль і орегано, перемішати. Тушкувати протягом 5 хвилин на сильному вогні, постійно помішуючи.
03
Додати в сковороду цибулю, стебла петрушки і подрібнений часник, долити трохи оливкової олії. Висипати оливки і каперси, додати оцет. Після випаровування оцту викласти в сковороду помідори. Готувати протягом 15 хвилин на маленькому вогні.
04
Заправити перцем, додати мигдаль, висипати листя петрушки. Перемішати всі інгредієнти в сковороді.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores