Тушковані баклажани по-сицилійськи - Image

Тушковані баклажани по-сицилійськи

Number of servings: 4Cooking time: 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Запропонований рецепт "Тушковані баклажани по-сицилійськи" (або капоната) - знаменита страва сицилійської кухні, можна сказати: кулінарний символ Сицилії. Це овочеве рагу, приготоване з баклажанів в поєднанні з іншими овочами: помідорами, цибулею з використанням оливок і каперсів. Існує багато варіантів приготування цієї страви, вони відрізняються різним переліком овочевих інгредієнтів. Оскільки головний інгредієнт - баклажани, успіх страви буде залежати від їх якості. Треба відзначити, що страва готується дуже швидко. Приготовану капонату можна подавати як самостійну страву, а саме як гарячий гарнір, а можна як холодну закуску. І в тому, і в іншому випадку ця страва першою зникне зі столу.

Ingredients

Баклажани

2 шт.

Орегано

1 ч. л.

Сіль морська

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Часник

2 шт.

Цибуля червона

1 шт.

Петрушка

1 пучок

Каперси

2 ст. л.

Оливки

50 г.

Оцет

3 ст. л.

Помідори

5 шт.

Мигдаль смажений

2 ст. л.

Preparation steps

01

Нарізати баклажани великими шматками, очистити цибулю і подрібнити її. Обірвати листя петрушки, стебла подрібнити. У разі якщо каперси солоні, їх необхідно заздалегідь вимочити у воді від зайвої солі. Нарізати помідори.

02

Поставити сковороду на вогонь, влити олію, розігріти, викласти в сковороду баклажани, додати сіль і орегано, перемішати. Тушкувати протягом 5 хвилин на сильному вогні, постійно помішуючи.

03

Додати в сковороду цибулю, стебла петрушки і подрібнений часник, долити трохи оливкової олії. Висипати оливки і каперси, додати оцет. Після випаровування оцту викласти в сковороду помідори. Готувати протягом 15 хвилин на маленькому вогні.

04

Заправити перцем, додати мигдаль, висипати листя петрушки. Перемішати всі інгредієнти в сковороді.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Spinach salad

Spinach salad

1

20 min

Тушковані баклажани по-сицилійськи – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua