
Терін із курячої печінки з хурмою
Терін - класична страва французької кухні. Точно так називається форма з кришкою (зазвичай прямокутна, обов'язково вогнетривка), в якій і готують цей кулінарний шедевр. Інгредієнтами для приготування теріна можуть бути: м'ясо, риба, птиця, субпродукти (як у нашому випадку), найрізноманітніші овочі. Але теріни бувають і солодкими. Готувати страву нескладно. Існують два способи приготування теріна: традиційний із запіканням у духовці і холодний спосіб з використанням желатину. У цьому рецепті використовується другий спосіб. Готовий, застиглий в холодильнику терін перевертають на тарілку, знявши при цьому плівку. При подачі терін зазвичай нарізають скибочками.
Ingredients
Куряча печінка
1,5 кг.
Хурма
300 г.
Бренді
100 мл.
Холодна вода
3 ст. л.
Желатин
20 г.
Бальзамічний оцет
3 ч. л.
Соняшникова олія
за смаком
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Хурму почистити від шкірки, нарізати кубиками і протерти через сито.
02
Желатин замочити у воді на 10 хвилин. Додати до желатину бренді і нагріти на водяній бані, при постійному помішуванні до розчинення желатину.
03
Желатин перемішати з хурмою, збити вінчиком і поставити в холодильник на 30 хвилин, регулярно збовтуючи вінчиком і не даючи повністю застигнути.
04
Печінку промити, прибрати плівки, посолити, поперчити і обсмажити на середньому вогні на соняшниковій олії по 5-6 хвилин c кожного боку. Готову печінку полити бальзамічним оцетом.
05
Прямокутну форму для кексу застелити харчовою плівкою. Викласти в середину половину печінки, потім желе і знову печінку.
06
Полити страву жиром зі сковороди, закрити плівкою і поставити в холодильник на 3 години.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores