
Вершкова паста з шинкою
Вам набридли одноманітні макарони або локшина? Тоді приготуйте смачну страву – вершкову пасту з шинкою. Паста, безсумнівно, є одним з найбільш популярних і улюблених страв в Італії. Приготувати її зовсім нескладно. Ароматна заправка з ніжних вершків, грибів і помідорів черрі робить цей рецепт по-особливому вишуканим і святковим. Пікантність і м'який смак страві надають соковиті скибочки шинки, спаржа і зелений горошок. Завершує образ стружка гострого пармезану і листя свіжої петрушки. І наостанок порада: на етапі приготування вершкового соусу додайте трохи часнику. Обсмажте його разом з іншими інгредієнтами. І ваша страва заграє новими смаковими нотками.
Ingredients
Спаржа
300 г.
Вершкове масло
2 ст. л.
Шинка
120 г.
Гриби гливи
300 г.
Морожений зелений горошок
200 г.
Вершки
200 мл.
Помідори черрі
16 шт.
Паста
450 г.
Пармезан
100 г.
Петрушка
2 ст. л.
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Цибулину дрібно нарізати і обсмажити в 1 ст. л. вершкового масла. Додати нарізані гливи і обсмажити 5 хвилин. Посолити гриби.
02
Спаржу нарізати великими шматками навскоси. Стебла без головок відварити в підсоленій воді 3 хвилини. Воду злити.
03
На сковороді в 1 ст. л. вершкового масла обсмажити шинку 2 хвилини, додати зелений горошок, головки спаржі і вершки. Все проварити 3 хвилини.
04
Додати смажені гриби, відварені стебла спаржі і дати покипіти 2 хвилини. Зняти з вогню і додати помідори черрі, розрізані навпіл.
05
Відварити пасту в підсоленій воді. Злити воду.
06
Викласти пасту в сковороду з соусом, акуратно перемішати і нагріти. Посипати петрушкою і пармезаном.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores