Шоколадно-апельсиновий крем "шанті" - Image

Шоколадно-апельсиновий крем "шанті"

Number of servings: 2Cooking time: 2 h 10 minDifficulty: MediumMeal: Dinner

Цей шоколадний крем можна використовувати як вишукане доповнення до торта, і як начинку для еклерів або профітролів, і як самостійний десерт. Його незаперечна перевага полягає в тому, що замість традиційних жирних вершків для збивання в рецепті використовується молоко. Шляхом спроб вдалося встановити, що крем набуває пишної текстури і без вершків, адже шоколад сам по собі містить емульгатор, який дозволить масі стати повітряною і досить густою. Ароматний апельсин додає цьому крему ще більше чудового аромату.

Ingredients

Апельсин

1 шт.

Молоко

210 мл.

Сіль

дрібка

Ванілін

на кінчику ножа

Чорний шоколад

225 г

Preparation steps

01

З одного апельсина за допомогою ножа для чищення фруктів або дрібної терки зніміть цедру.

02

Молоко нагрійте майже до кипіння, потім покладіть цедру, дрібку солі, накрийте кришкою, зніміть з вогню і залиште настоюватися протягом 30-40 хвилин.

03

Після цього процідіть молоко через ситечко, додайте ванілін і перемішайте.

04

Шоколад поламайте на дрібні шматочки, залийте молоком і поставте на водяну баню. При цьому вода не повинна торкатись дна миски з шоколадом, він повинен лише повільно розтоплюватися під впливом пари. Нагрівайте шоколад до повного розтоплення, щоб маса стала схожа на гладкий шоколадний соус. Потім зніміть з вогню.

05

Широку миску наповніть льодом і холодною водою, поставте в неї ємність з шоколадною масою.

06

Збийте шоколад міксером на середній швидкості протягом 2-3 хвилин. У результаті маса повинна посвітлішати і загуснути і нагадувати за консистенцією збиті вершки.

07

Отриманий крем поставте в холодильник на 30-60 хвилин, щоб на холоді крем додатково загуснув.

08

Після охолодження крем потрібно повторно трохи збити до пишності.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min