Рататуй - Image

Рататуй

Number of servings: 1Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Dinner

Рататуй родом з Ніцци. Спочатку цю страву готували тільки бідні селяни в літню пору, тому що для приготування страви потрібні свіжі овочі. При чому брали всі овочі підряд, які тільки потрапляли під руку. У Провансі цю страву вважають буденною. З часом в неї стали додавати баклажани окрім інших традиційних інгредієнтів. Рататуй багатий на різні спеції - це прованські трави. Ця страва базується в першу чергу на овочах: м'які баклажани, перчик, помідори, кабачки і цукіні. Загалом, це повний набір смачних і корисних овочів; вони містять в собі багато вітамінів і мікроелементів, якими слід запасатися влітку. Рататуй може бути як головною стравою, так і закускою.

Ingredients

tomato

1

bell pepper

2

eggplant

1

courgettes

1

zucchini

1

onion

2

garlic

3 pieces

olive oil

8 tablespoons

dessert red wine

100 ml

lime juice

1

5 spoons of choped parsley

5 spoons

5 spoons of choped basel

5 spoons

Preparation steps

01

Помити баклажан і порізати його кубиками.

02

Посипати його сіллю і покласти на 25 хв. у друшляк, щоб витік сік.

03

Очистити помідори від шкірки, порізати на 4 частини і витягти насіння.

04

Цибулю, цукіні, перець і кабачок окремо порізати кубиками.

05

На великій сковороді розігріти олію. Додати цукіні і кабачок, тушкувати 4-6 хв, поки вони не підрум'яняться. Відцідити їх і перекласти в чисту каструлю.

06

На сковорідку додати 2 ложки свіжої оливкової олії і тушкувати перець протягом 5 хвилин. Після цього перекласти його в каструлю.

07

Вимитий і висушений баклажан тушкувати на 3-4 ложках гарячої олії. Слід уважно стежити, щоб він не пригорів. Через 6-8 хвилин, коли баклажан злегка підрум'яниться і стане м'яким, перекласти його в каструлю до інших овочів.

08

На сковороду додати 3 ложки оливкової олії і смажити на ній цибулю і тертий часник. Далі додати вино і чекати, поки воно випарується. Після чого додати помідори, кмин і 2 ложки петрушки. Готувати на маленькому вогні 8-12 хв.

09

Потім додати всі овочі і тушкувати на маленькому вогні 12 хв. Коли овочі будуть м'якими, зняти їх з вогню і делікатно помішати, додаючи петрушку, що залишилася і 4 ложки базиліка.

10

В кінці рататуй приправити за смаком сіллю, перцем, свіжовичавленим лимонним соком і рештою базиліку.

11

Спосіб подачі: страву можна подавати гарячою, або холодною. До цієї страви ідеально підійде хрусткий французький багет або макарони.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min

Рататуй – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua