
Рахат-лукум
Рахат-лукум один із найбільш відомих східних солодощів, в перекладі з турецької - " зручні шматочки " або " задоволення для піднебіння" - з'явивя на Сході більше п'ятисот років тому. Довгі роки вважався продуктом для обраних. У Європі рахат -лукум здобув популярність в кінці позаминулого століття, коли після участі в Брюссельській виставці десерт завоював Золоту медаль і любов європейців. Цей м'який ніжний десерт дієтологи рекомендують вживати в їжу для профілактики неврозів і депресивних станів. Найбільшими цінителями цих ласощів виявилися наші маленькі " чомучки ". Пропонуємо вам скористатися нашим рецептом і приготувати його разом з вашими дітками. Це приведе їх у захват і доставить їм масу незабутніх вражень.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Lemon
1 шт.
Orange
1 шт.
Aro Powdered Sugar 250g
600 г.
Akvulya Still Water 2l
300 мл.
Dobryk Gelatin 15g
15 г.
Dr.Oetker for baking starch 1000g
150 г.
Bioaqua Vitamin C Face Essence 30ml
4 краплі
Badia Food Coloring 35ml
1 пачка
Homemade Butter
за смаком
Preparation steps
01
Змішати в каструлі з товстим дном сік половини лимона і половини апельсина, цедру, 500 г. цукрової пудри і 100 мл. води. Готувати на невеликому вогні до розчинення цукрової пудри.
02
Коли суміш закипить, зменшити вогонь і готувати, не мішаючи, близько 5 хвилин.
03
Крохмаль розвести в 100 мл. води. Окремо желатин розвести до повного розчинення в 100 мл. води (для цього поставити склянку в глибоку миску з гарячою водою).
04
Додати желатинову і крохмальну суміші в раніше приготовлений цукровий сироп. Туди ж додати сухий барвник і добре розмішати.
05
Варити на помірному вогні, поки суміш не стане глянцевою і не закипить. Додати м'ятну есенцію.
06
Форму застелити фольгою і добре змастити маслом. Викласти рівномірним шаром суміш.
07
Прибрати на ніч у холодильник. Вранці зняти фольгу, нарізати кубиками і обваляти в пудрі, яка залишилась.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores