Кутя рисова - Image

Кутя рисова

Number of servings: 6Cooking time: 30 minDifficulty: EasyMeal: Dinner

Цю старовинну ритуальну страву ми отримали в спадщину від древніх слов'ян. У православії кутя символізує віру живих в царство небесне, вічне життя і воскресіння. Таке ж значення мала ця культова страва і в наших древніх предків. Готували його за традицією з пшениці. А ось багаті люди могли дозволити собі приготувати рисову кутю, оскільки рис або як його тоді називали "cарацінове зерно" привозили до нас купці з далеких країн і коштував він недешево. Пропонуємо вам приготувати цю чудову, просту у приготуванні, поживну і смачну слов'янську страву за нашим рецептом. Бережіть традиції предків!

Ingredients

Рис

300 г.

Цукор або мед

2 ст. л.

Родзинки

за смаком

Горіхи

за смаком

Preparation steps

01

Рис промити і зварити до готовності. Злити воду і остудити крупу.

02

Розтерти горіхи з цукром або медом, додати пару ложок кип'яченої води, змішати з рисом. Обшпарити окропом промиті родзинки, додати до суміші.

03

Перемішати готову страву.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Кутя рисова – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua