
Яловичина з грибами по-боснійськи
Яловичина з грибами по-боснійськи - страва національної боснійської кухні. На одному з перших місць у боснійській кухні стоїть м'ясо: боснійці люблять поїсти смачне м'ясо, приготоване різними способами. Для приготування страв широко використовується на ряду з бараниною, свининою і яловичина. Особливість запропонованого блюда "Яловичина з грибами по-боснійськи" в тому, що нарізана шматочками яловичина спочатку обсмажується, а потім разом із попередньо обсмаженими: беконом, печерицями та цибулею під "шапкою" із солоних огірків і натертого сиру доводиться до готовності в духовці. Виходить смачно, ситно і виглядає дуже апетитно.
Ingredients
Яловичина
800 г.
Бекон
100 г.
Цибуля
2 шт.
Часник
1 зубчик
Печериці
100 г.
Огірки солоні
2 шт.
Сир твердий
150 г.
Соняшникова олія
2 ст. л.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
М'ясо нарізати шматочками, а бекон - кубиками.
02
Цибулю і часник очистити, цибулю нарізати півкільцями, часник - тонкими пластинами. Печериці нарізати скибочками.
03
Розігріти в сковороді 1 ст. л. соняшникової олії і на середньому вогні обсмажити бекон. Шумівкою викласти бекон у форму для запікання, відставити.
04
Додати в сковороду, де обсмажувався бекон, яловичину і готувати, помішуючи, 10 хвилин. Перекласти шумівкою м'ясо в форму до бекону і перемішати.
05
Додати в сковороду олію, що залишилась, і обсмажити цибулю і часник. Покласти гриби, готувати, помішуючи, 7 хвилин. Викласти цибулю з грибами на м'ясо.
06
Приправити чорним меленим перцем, зовсім трошки посолити. Огірки очистити від шкірки і нарізати соломкою. Сир натерти на крупній тертці.
07
Покласти у форму поверх цибулі з грибами огірки, присипати тертим сиром і поставити в розігріту до 170°С духовку на 15 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores