Джафрані Шорба (індійський суп з креветками і шафраном) - Image

Джафрані Шорба (індійський суп з креветками і шафраном)

Number of servings: 5Cooking time: 40 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Популярне блюдо індійської кухні, чудовий бульйон з креветочно-вершковим смаком. Кулінарні традиції Індії передбачають використання різноманітних спецій і приправ, що додають стравам особливий смаковий колорит і апетитний насичений колір. Суп джафрані шорба має яскраво-жовтий відтінок, що радує око і збуджує апетит. Такий колір страві додає шафран. Креветки не потребують довгої кулінарної обробки: при довгому варінні вони стають більш жорсткими. Сірі, тобто сирі креветки, рекомендується варити не більше 10 хвилин. Якщо використовуються рожеві (попередньо відварені перед заморожуванням) креветки, час варіння - не більше 3-4 хвилин. Якщо креветки великі, потрібно нарізати їх невеликими шматочками.

Ingredients

креветки заморожені

1 кг.

Бульйон

1 л.

Вершкове масло

2 ст. л.

Просіяне пшеничне борошно

4 ст. л.

Сіль

за смаком

Перець мелений

за смаком

Цукор

0.5 ч. л.

Куркума

5 г.

Вершки

200 г.

Шафран

щіпка

Preparation steps

01

Морські креветки почистити від панцира.

02

Відварити креветочні голови, процідити бульйон.

03

Довести бульйон до кипіння, укласти морські креветки, варити 3-4 хвилини.

04

У сковороді розігріти вершкове масло. Перемішуючи, обсмажувати в ньому просіяне борошно, не допускати зміни кольору, розвести нежирним бульйоном. Для того, щоб потім в супі не утворилися грудочки, вилити в каструльку вміст сковороди і перемішати. Варити суп ще 4-5 хв.

05

За 1-2 хвилини до готовності суп посипати сіллю, посипати перцем за бажанням, додати шафран, цукор пісок, куркуму і молочні вершки, все перемішати, перелити в супницю і подавати на стіл гарячим.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Vegetable curry

Vegetable curry

1

20 min

Джафрані Шорба (індійський суп з креветками і шафраном) – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua