Паштет із курячої печінки з гранатовим желе - Image

Паштет із курячої печінки з гранатовим желе

Number of servings: 8Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Сьогодні ми хочемо навчити вас готувати паштет із курячої печінки з гранатовим желе. Паштет - це фарш з дичини, м'яса, печінки, яєць, грибів, трюфелів, приготований особливим чином. Паштет дуже часто готують з печінки. Щоб надати приємного і цікавого смаку в печінкові паштети додають різні добавки у вигляді цибулі, морквини, соку різних фруктів. Паштет з курячої печінки ми готуватимемо з гранатовим желе. Смак виходить незвичайний і складний. Така страва виходить дуже витонченою. Паштет можна подавати у вигляді бутербродів, а можна вживати з різними видами закусок. До речі, завдяки ефектному червоному гранатовому желе зверху паштету, він відмінно виглядатиме на святковому столі.

Ingredients for the recipe

Chicken Liver
115.40

Chicken Liver

per 1 kg

Ingredients

Chicken Liver

500 г.

Nashi Vershky UHT Cream 15% 125g

200 мл.

Young Onions

100 г.

Carrots

100 г.

Restored Pomegranate Juice 1l

250 мл.

Homemade Butter

100 г.

Dobryk Gelatin 15g

5 г.

Spice Nutmeg Ground

0,5 ч. л.

Salt Egypt

за смаком

Spice Black Pepper Ground

за смаком

Preparation steps

01

Цибулю почистити від лушпиння та дрібно порізати. Моркву промити і натерти на крупній тертці.

02

На сковороді розтопити столову ложку вершкового масла.

03

Печінку порізати великими шматочками й обсмажити на сковороді. Приблизно по 3 хвилини на кожну сторону.

04

Додати цибулю, моркву і добре перемішати. Смажити ще 15-20 хвилин до повної готовності печінки і м'якості овочів.

05

Потім за смаком посолити і поперчити, посипати мускатним горіхом. А слідом влити в сковороду вершки.

06

Зменшити вогонь і тушкувати протягом 3-5 хвилин.

07

Потім сковороду зняти з вогню і весь вміст перекласти в комбайн. Туди ж додати решту вершкового масла.

08

Все подрібнити в однорідну масу. Рідкий паштет перекласти в глибоку ємність не до самого верху. Ємність поставити в холодильник на 30 хвилин для охолодження і загущення.

09

Для желе необхідно: залити желатин гранатовим соком і залишити настоюватися на хвилин 10.

10

Потім підігріти на невеликому вогні до 30-40 градусів, перемішати, щоб желатин розчинився. Остудити.

11

Вийняти паштет з холодильника і акуратно залити його отриманою сумішшю.

12

Знову поставити ємність в холодильник години на 4, щоб желе повністю застигло.

13

Паштет добре їсти на хлібі або просто так.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min