Бурякова ікра - Image

Бурякова ікра

Number of servings: 2Cooking time: 20 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Бурякова ікра - це дуже смачна закуска, особливо вона хороша в період посту. Вважається, що така закуска виникла вперше на нашій рідній Україні. Адже, буряк на Україні дуже шанують і готують з нього різні страви. Бурякова ікра - це дуже смачна і корисна страва. Таку ікру добре робити і влітку, і взимку. Її дуже добре намазувати на білий хліб. Можна до неї також подати дрібно посічену зелень. А користь буряків полягає в наявності в них дуже багатьох вітамінів і мінералів. У першу чергу, страви з буряка варто вживати тим у кого низький гемоглобін і проблеми з серцем. Буряк ще дуже добре впливає на роботу шлунково-кишкового тракту. Це, звичайно ж, не всі переваги буряків.

Ingredients

Буряк

4 шт.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Томатна паста

80 г.

Духмяний горошок

4 шт.

Лавровий лист

2 шт.

Часник

3 зубчика

Оливкова олія

за смаком

Вода

3 ст. л.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Preparation steps

01

У сковороду налити оливкову олію і спасерувати подрібнену цибулю. Додати запашний горошок, лавровий лист. Влити томатну пасту і трохи припустити, з додаванням 2-3 ст. ложок води. Додати тертий буряк. І тушкувати все разом, постійно помішуючи хвилин 10-15. Посолити і поперчити.

02

Вимкнути, додати дрібно посічений часник. Остудити.

03

Подавати в холодному вигляді з чорним хлібом або хлібцями.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min