Бабка з щуки - Image

Бабка з щуки

Number of servings: 8Cooking time: 2 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Таку щуку ви вже точно не куштували. Ця цікава страва поєднує в собі звичайні інгредієнти і незвичайний смак. Дотримуєтеся дієти? Тоді це відмінний варіант смачно поїсти і, при цьому, не зашкодити своєму здоров'ю, і, зокрема, вазі. Щука, як і всі різновиди риб, дуже цінний і популярний продукт, а в деяких країнах досі цю рибу вважають делікатесом. М'ясо у цієї рибки костисте, тому можна купити готову оброблену тушку, щоб довго не возитися. І цей дрібний недолік вона виправить напрочуд ніжним і соковитим смаком. Вже хочеться спробувати? Тоді, вперед за новими смаками!

Ingredients

Щука

1 кг.

Яйце

3 шт.

Булка (суха)

100 г.

Молоко

250 мл.

Цибуля

2 шт.

Масло вершкове

100 г.

Борошно

30 г.

Петрушка

пучок

Перець мелений

3 г.

Сіль

за смаком

Лавровий лист

2 шт.

Preparation steps

01

Узяти щуку (якщо тушка не оброблена, видалити шкіру і почистити від кісток) порізати на декілька шматків.

02

Потім суху булку розрізати на декілька частин і вимочити в молоці. Слідом очистити цибулю, порізати і обсмажити на олії. Узяти зелень петрушки помити і посікти.

03

Підготувати м'ясорубку і приступити до приготування фаршу. М'ясо щуки помістити в цей кухонний прилад і прокрутити двічі; цибулю і булку, яка за цей час розм'якла, також подрібнити за допомогою м'ясорубки.

04

В отриманий рибний фарш додати зелень петрушки, сіль і перець. Все перемішати. Далі вбити одно яйце, потім друге і третє, при цьому треба постійно збивати рибну масу. Потім підлити тепле вершкове масло.

05

Приступити до готування "бабки". Спершу підготувати керамічний посуд, змастити його олією і перекласти готову рибну масу. Готувати на паровій бані 60 хвилин.

06

Залишити бабку тушкуватись і перейти до приготування білого соусу з риби. Зварити з риб'ячої голови бульйон, додавши  до нього сіль і лавровий лист. Потім прожарити борошно на сухій сковороді. Розбавити з бульйоном і 30 хвилин тушкувати на повільному вогні. У кінці додати олію. Соус готовий!

07

Готову "бабку" нарізати шматками і полити рибним соусом. Прикрасити зеленню.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Бабка з щуки – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua