Сирний пиріг по-осетинські - Image

Сирний пиріг по-осетинські

Number of servings: 10Cooking time: 1 hDifficulty: DifficultMeal: Lunch

М'який, ароматний сирний пиріг по-осетинські назавжди заполонить Ваше серце. Його національна назва – цахараджін. Історія появи осетинських пирогів йде глибоко в століття. Традиційно його готують з прісного або дріжджового тіста з великою кількістю начинки. При чому, якщо корж виходив товстим, говорили про недосвідченість господині. Тісто на такі пироги потрібно вимішувати і розкачувати руками. Воно не любить качалку. Бринза надає пирогу легкий, ненав'язливий вершково-солонуватий смак, характерний для страв кавказької кухні. А листя буряка, розкриваючи свій аромат в процесі запікання, – солодкуватий смак. Пиріг виходить дуже ситним.

Ingredients

Борошно

700 г.

Дріжджі сухі

1/2 ст. л.

Цукор

1 ч. л.

Соняшникова олія

100 г.

Вершкове масло

за смаком

Бринза

350 г.

Листя буряка

750 г.

Preparation steps

01

Змішати дріжджі, сіль, цукор і трохи розчиненого в теплій воді борошна. Поставити опару в тепле місце на 10 хвилин.

02

Перемішати розім'яту виделкою бринзу і бурякове листя, не приминаючи їх, щоб не витік сік. Розділити начинку на 3 частини.

03

В опару, що пыдыйшла, додати просіяне борошно і воду. Гарненько вимісити тісто, потихеньку додаючи соняшникову олію. Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце на 1 годину. Коли тісто підниметься, вимісити ще раз і в тепле місце на 20 хвилин.

04

Тісто розділити на 3 частини. Кожну розкачати в невеликий коржик. У середину викласти начинку, трохи прим'яти і зібрати тісто навколо. Коржик перевернути і розім'яти руками вже в більш тонкий круглий корж.

05

Пиріг викласти на розігріте деко. Розрівняти і зробити в центрі дірочку, щоб з пирога виходило повітря.

06

Випікати в заздалегідь розігрітій до 200°C духовці 30 хвилин. Готовий пиріг зверху рясно змастити вершковим маслом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Сирний пиріг по-осетинські – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua