Шоколадно-лимонний торт - Image

Шоколадно-лимонний торт

Number of servings: 8Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Шоколадно-лимонний торт можна назвати слабким місцем кожного. Адже його надзвичайний, чарівний і казковий смак полонить серце і душу будь-якого гурмана. Цей десерт може стати чим завгодно - вашою музою, ліками від поганого настрою, синоптиком, який дає тільки хороші прогнози погоди, палітрою з яскравими фарбами і просто ласощами. Торт стане відмінною прикрасою святкового столу або ж запросто зробить зі звичайного буднього дня вихідний. Готувати такі ласощі - суцільне задоволення. Плюс до всього, торт має ще й корисні властивості завдяки мигдалю. Порадуйте себе довгими холодними вечорами. А лимонно-шоколадний торт легко вам у цьому допоможе.

Ingredients

Яйця

6 шт.

Цукор

200 г

Вершкове масло

75 г

Какао-порошок

20 г

Мигдаль

30 г

Борошно

100-150 г

Вершки 33-35%

150 мл

Лимон

2 шт.

Чорний шоколад для оздоблення

50 г

Preparation steps

01

Мигдаль подрібнити в блендері

02

Одне яйце і 50 г. цукру з'єднати і збити.

03

Додати розм'якшене вершкове масло і ще раз збити.

04

Ввести подрібнений мигдаль і все добре перемішати.

05

До цієї маси через сито просіяти какао і борошно, замісити м'яке некруте тісто.

06

Форму змастити маслом, викласти до неї тісто, розподілити його по дну і бокам, виклавши невеликі бортики.

07

Натягнути на форму харчову плівку і поставити до холодильника на 30 хвилин. Тим часом нагріти духовку до 180°C.

08

Після закінчення часу плівку прибрати, на тісто викласти пергаментний папір, висипати зверху приблизно склянку квасолі або гороху (для того, щоб під час випікання тісто не здувалося). Випікати у розігрітій духовці 15-20 хвилин. Остудити.

09

Для начинки з лимонів зняти цедру за допомогою дрібної терки або спеціального ножа. Потім вичавити з них сік (всього знадобиться близько 100 мл. соку).

10

В одного яйця відділити жовток від білка (білок не знадобиться). Збити 4 яйця і один жовток із 150 г. цукру, ввести вершки і продовжувати збивати. Додати лимонний сік і цедру, все добре перемішати.

11

Влити отриману начинку на вистиглий шоколадний корж (начинка здаватиметься рідкою, але після випікання вона загустішає). Випікати у розігрітій до 180°C духовці 40-45 хвилин. Остудити.

12

Для оздоблення шоколад натерти на середній або дрібній терці і посипати торт отриманою крихтою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min