Маклуба - баклажанна запіканка - Image

Маклуба - баклажанна запіканка

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 20 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Маклуба - традиційна страва арабської кухні, яку можна назвати арабським пловом. Запропонований рецепт - один із варіантів приготування маклуби. Це не плов, а маклуба - баклажанна запіканка. Особливість цього рецепту в тому, що на останньому етапі приготування маклуба запікається в духовці. Слово "маклуба" позначає "перевернутий". Наше блюдо - "перевертиш": рис, який спочатку викладався зверху на овочі (помідори і баклажани) і попередньо обсмажений фарш із яловичини, після нескладної маніпуляції "перевертання" опиняється знизу. Просочений ароматом м'яса і овочів, він виходить дуже смачним, а після нетривалого запікання на ньому утворюється смачна скоринка.

Ingredients

Баклажани

4 шт.

Рис довгозернистий

200 г.

Перець запашний

1 шт.

Чебрець

1 ч. л.

Часник

2 зубчики

Яловичина

500 г.

Кориця

1 щіпка

Цибуля

2 шт.

Помідори

3 шт.

Яловичий бульйон

400 г.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Петрушка

за смаком

Оливкова олія

за смаком

Preparation steps

01

Нарізати баклажани уздовж товщиною 6 мм., посипати сіллю і залишити на 30 хвилин. Розділити баклажани, м'ясо і цибулю на 3 частини.

02

Рис замочити в холодній воді на 1 годину. Мелене м'ясо змішати з сіллю, часником, чебрецем і меленим запашним перцем.

03

Промити баклажани під струменем води й обсушити за допомогою паперового рушника. Розігріти на середньому вогні соняшникову олію й обсмажити баклажани з двох боків до золотистого кольору.

04

У тій же сковороді обсмажити м'ясо, поки воно не втратить червоний колір, перекласти в миску, додати перець, корицю і сіль. Цибулю обсмажити до м'якості.

05

Змастити велику сковороду з високими бортиками оливковою олією. Викласти на дно шар помідорів, розрізаних на колечка. На помідори викласти шар баклажанів, потім м'ясо і цибулю. Повторити цей процес ще 2 рази.

06

Злити воду з рису і викласти його рівним шаром на овочі з м'ясом.

07

Залити половиною бульйону, накрити кришкою і на маленькому вогні варити 20 хвилин. Тепер додати залишки бульйону і варити ще 30 хвилин.

08

Зняти кришку зі сковороди, накрити її великим жароміцним блюдом і акуратно перевернути сковороду. Рис опиниться знизу.

09

Поставити блюдо в розігріту до 170°C духовку на 15 хвилин. Посипати свіжою петрушкою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Маклуба - баклажанна запіканка – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua