
Лимонний кекс із білим шоколадом
Дивно, але кекси готували ще в Стародавньому Римі. На жаль, не відомо, яка саме назва цього десерту у римлян, але те, що ця страва має таку історію, - це вже цікавий факт. Незвично і те, що слово "кекс" прийшло до нас із старофранцузької, яке позначало об'єднання слів " фрукти " і " пиріг". Потім почали з'являтися різні цікаві рецепти цієї страви, і це викликало ще більший інтерес до десерту. Зараз ми вам пропонуємо рецепт кексу з білим шоколадом. Звичайно, цей шоколад на любителя, але все таки навіть якщо ви не його шанувальник, все одно ви не пошкодуєте, коли спробуєте перший шматочок. Це дуже легкий, приємний і смачний кекс .
Ingredients for the recipe
Ingredients
Homemade Butter
200 г.
Vash Tsukor Sugar 10kg
200 г.
Chicken Egg C0 1pc
4 шт.
Kotanyi Lemon Peel 14g
2 ст. л.
Carmencita Vanilla Extract 150ml
2 ч. л.
Casa Rinaldi Lemon Juice 200ml
100 мл.
Top Grade Wheat Flour
280 г.
Dobryk Baking Powder
1 ч. л.
Almond Roasted Salted Almonds 50g
50 г.
Salt Egypt
за смаком
Roshen Bubble White Chocolate 80g
100 г.
Auchan Сream 30% 200ml
50 мл.
Preparation steps
01
Духовку розігріти до 210°С. Масло розтопити в каструлі. З двох лимонів зняти цедру, видавити сік. Яйця збити з цукром, всипати сіль, перемішати. Борошно і розпушувач просіяти в окрему миску.
02
У суміш яєць і цукру висипати борошно і розпушувач, влити сік лимонів, додати ваніль і мигдаль, всі інгредієнти перемішати до однорідної маси.
03
Додати в загальну суміш масло, повторно перемішати все в мисці.
04
Форму для кексу застелити кулінарним папером, викласти у форму тісто. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 20 хвилин, зменшити температуру до 180°С, випікати при зниженій температурі 30 хвилин.
05
Готові кекси остудити. Розтопити білий шоколад на водяній бані, влити нагріті вершки до шоколаду, перемішати. Змастити кожен кекс шоколадною сумішшю.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores