Заливний пиріг-перевертиш із грушами - Image

Заливний пиріг-перевертиш із грушами

Number of servings: 6Cooking time: 1 h 5 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Якщо ви вибрали даний пиріг в якості десерту, то ми можемо вас тільки похвалити за такий вибір. Цей прекрасний десерт відмінно складе компанію вам і вашій родині під час сімейного вечірнього чаювання. Або, наприклад, якщо ви покликали з якогось приводу ваших друзів цей пиріг відмінно прикрасить вашу дружню бесіду. Такий пиріг стане відмінним сніданком для вашої родини, так як він досить поживний. Пиріг, до того ж, виходить дуже ефектним, завдяки красивій і правильній укладці з груш зверху і золотистій красивій скоринці з боків. Власне через таку перевернуту подачу він і називається пирогом-перевертишем. Приємного апетиту!

Ingredients

Тверді груші

6 шт.

Сметана

300 г.

Яйця

3 шт.

Цукор

200 г.

Борошно

200 г.

Розпушувач

1 ст. л.

Сода

0,5 ч. л.

Кориця

1 ч. л.

Лимон

0,5 шт.

Цукрова пудра

за смаком

Preparation steps

01

Для тіста, міксером збити яйця з цукром в пишну піну.

02

Потім додавати, невеликими порціями, сметану, продовжуючи збивати.

03

Борошно висипати в окрему миску, додати розпушувач, соду і корицю. Все перемішати і потім, помішуючи, порціями ввести в яєчно-сметанну суміш так, щоб маса стала однорідною і без грудочок.

04

Груші очистити від шкірки, вирізати серцевину і нарізати акуратними часточками.

05

Видавити з половинки лимона сік і трохи змастити ним дно форми для випічки. Викласти в неї шматочки груші по колу.

06

Зверху груші обережно залити тістом, щоб не порушити «укладку». Зверху тісто можна присипати невеликою кількістю кориці.

07

Випікати пиріг у духовці розігрітій до 180°С близько 40 хвилин - до золотисто-коричневого кольору.

08

Пиріг вийняти з духовки і остудити у формі. Потім перевернути пиріг на блюдо, повністю остудити і зверху посипати цукровою пудрою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Заливний пиріг-перевертиш із грушами – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua