Печені яблука з карамеллю, горіхами, медом і вершками - Image

Печені яблука з карамеллю, горіхами, медом і вершками

Number of servings: 4Cooking time: 35 minDifficulty: EasyMeal: Breakfast

Цей десерт дуже незвичайний і простий одночасно і має всі шанси стати улюбленим супер-героєм на вашій кухні. Печені яблука з карамеллю, горіхами, медом і вершками подарують вам не тільки насолоду від їжі, але і заряд енергії і вітамінів. А готувати їх одне задоволення, адже не потрібно бруднити руки в жирні інгредієнти. Ви спокійно можете готувати цей десерт і дивитися фільм у цей же час. Яблука подарують вам хорошу порцію необхідного організму заліза, горіхи зроблять кращою вашу пам'ять, мед зміцнить імунітет, а карамель прикрасить всю цю смакоту. Запечені яблука можуть стати відмінним шкільним обідом для дітей.

Ingredients

Яблука

2 шт.

Масло вершкове

10 г.

Цукор

50 г.

Горіхи волоські

50 г.

Вершки 33-35%

50 мл.

Мед

30 г.

Кориця мелена

5 г.

Preparation steps

01

Духовку розігріти до 200°C градусів. Яблука помити, почистити, видалити серцевину. У сотейнику на повільному вогні розтопити масло, додати чайну ложку цукру, покласти зверху яблука. Готувати близько 3-5 хвилин, а потім покласти сотейник в розігріту духовку на 15 хвилин.

02

У цей час цукор (50 г.) висипати на сковорідку і підігрівати, поки він не почне набувати коричневого кольору. Необхідно весь час помішувати, інакше цукор може підгоріти. Готувати 1-2 хвилини, поки цукор не перетвориться на карамель.

03

Вогонь вимкнути, а до карамелі додати горіхи і відразу ж їх перемішати, щоб усі горішки були вкриті карамеллю. Перекласти карамелізовані горіхи на тарілку і дати охолонути протягом 10 хвилин. Вінчиком змішати вершки з медом, і довести суміш до однорідної консистенції.

04

Викласти яблука на тарілки, полити медовими вершками, посипати невеликою кількістю кориці і в серединки вкласти карамелізовані горіхи.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min