Фісташкова паска - Image

Фісташкова паска

Number of servings: 1Cooking time: 30 minDifficulty: MediumMeal: Dinner

Зрозуміло, що одним з найулюбленіших свят християн є Пасха. А найкращим в цьому святі для хороших господинь є приготування головної страви святкового столу – пасхи. Можливість готувати цей прекрасний продукт з різноманітними начинками завжди радує, адже найсмачніше часто всередині. Вже багато років у рецепт пасхи додають родзинки, курагу і улюблені фісташки. Ці корисні горіхи славляться не лише своїми смаковими властивостями, а й цілющими якостями. Вони містять білки, жири, вуглеводи та інші необхідні нашому організму мікроелементи. Тому смакування такої страви не залишить вибагливого гурмана без приємної насолоди від отриманого смаку, а затятого прибічника здорового способу життя без необхідної кількості поживних речовин.

Ingredients

Сир

600 г.

Яйця

2 шт.

Ванільный цукор

1 шт.

Вершкове масло

100 г.

Фісташки

100 г.

Цукор

250 г.

Preparation steps

01

Перед приготуванням паски неоюхідно оцінити сухість сиру. Якщо сир вологий, то переклсти його на тонку тканину (можна використовувати 2 шари марлі), треба зв'язати тканину вузлом і підвісити над тарілкою, куди б могла стікати сироватка. Після, протерти сир через сито, щоб вийшла розсипчаста маса.

02

Яйця розтерти з цукром на водяній бані. Необхідно слідкувати, щоб яйця не прилипали до дна посуду. Розтирати необхідно поки вони не стануть блідо кремового кольору.

03

Фісташки залити окропом, залишити на кілька хвилин, а потім очистити кожне ядерце від шкірки. Подрібнити очищені таким чином фісташки в блендері до отримання крупки.

04

У протертий сир влити яйця, додати ванільний цукор. Потім додати по ложці розм'якшене вершкове масло. Все перемішати, щоб сирна маса стала абсолютно однорідною. Додати фісташки і перемішати.

05

Перекласти сирну масу у форму. Форму заздалегідь прокласти одинарним шаром марлі. Марлю треба укласти якомога рівніше, щоб після приготування складки не відбилися на самій пасці. Кінці марлі укласти поверх сиру, поставити на них невелику тарілку, а на неї - тягар (наприклад, банку з водою). Поставити форму в глибоку тарілку (не в холодильник). Через отвір на дні форми надлишок сироватки буде витікати.

06

Через 8 годин паска готова. Треба перевернути форму на тарілку, потягнути за кінці марлі і витягнути з форми готову паску. Прикрасити паску можна очищеними ядерцями фісташок.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Фісташкова паска – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua