Шотландський масляний пиріг "Шортбред" - Image

Шотландський масляний пиріг "Шортбред"

Number of servings: 8Cooking time: 40 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Здавна слово «short» використовувалося для опису крихкої, ламкої текстури. От ви тепер самі здогадаєтеся що означає слово "shortbread". Правильно дослівно це перекладається як розсипчастий хліб, тобто розсипчастий пиріг. У дев'ятнадцятому столітті шортбред прийняв сучасну форму - форму солодкого пісочного печива. Адже, пиріг розрізується на шматочки і набуває форму печива. Класичний шортбред складається всього з трьох інгредієнтів - борошно, масло і цукрова пудра. І кінцевий результат залежить від якості цих трьох продуктів. Шортбред досить легко готується, а найголовніше тут тільки три інгредієнти, і сіль виключно для підсилення смаку.

Ingredients

Борошно

400 г.

Цукрова пудра

150 г.

Сіль

1 ч. л.

Вершкове масло

200 г.

Preparation steps

01

Вершкове масло виставити з холодильника, щоб трохи підтануло. Потроху додавати сіль і цукрову пудру, збиваючи виделкою.

02

Потроху додавати борошно, замішуючи тісто. Сформувати з тіста коржик, помістити його в форму для випікання.

03

Поставити випікатися в розігріту до 200°C духовку на 30 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Шотландський масляний пиріг "Шортбред" – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua