
Роли шиітаке
Якщо ви сьогодні захотіли суші, але вегетаріанські, тобто без ікри і риби, то сміливо можете готувати суші шиітаке. Вони також відмінно впишуться на ваш сьогоднішній вечірній стіл, якщо, наприклад, ви дотримуєтеся посту. Отже, вам не буде потрібно в цій страві риба, але зате вам потрібні будуть гриби шиїтаке. Незважаючи на відсутність в суші риби, страва принесе для вашого організму чимало користі. Так як шиітаке - це дуже корисні гриби і можуть вживатися не тільки в їжу, але і в якості ліків від хвороб верхніх дихальних шляхів, хвороб печінки, знемоги і слабкості, а також для підвищення життєвої сили. Роли шиітаке наситять ваш організм необхідними корисними речовинами і стануть справжнім сюрпризом для ваших близьких.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Round Grain Rice
300 г.
Akura Rice Vinegar 200ml
2 ч. л.
Katana Dried Seaweed Nori 5 Sheets
4 шт.
Chong Soy Sauce 1l
3 ст. л.
Akvulya Still Water 2l
350 мл.
Vash Tsukor Sugar 10kg
2 ч. л.
JS Dried Shiitake Mushrooms 30g
30 г.
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Pickled Ginger
30 г.
Wasabi
за смаком
Preparation steps
01
Для приготування ролів взяти рис, листи норі, сушені гриби сіїтаке, соєвий соус.
02
Сіїтаке залити окропом і залишити настоюватися 1 годину.
03
Потім воду злити, залити гриби новою водою і варити 1 годину на повільному вогні після закипання.
04
Гриби остудити, зрізати ніжки, а шляпки нарізати соломкою.
05
Розігріти 2-3 столові ложки соєвого соусу і обсмажити гриби 2-3 хвилини, додати за смаком чорного меленого перцю і постійно помішувати.
06
Промитий під проточною водою рис, залити 350 мл. холодної води, довести до кипіння на великому вогні, потім накрити кришкою і варити 12 хвилин.
07
Після того як рис зварився, дати йому настоятися під кришкою ще 10 хвилин.
08
Приготувати заправку для рису: з'єднати по 2 чайні ложки рисового оцету, теплої води та цукру. Все добре перемішати, до розчинення цукру.
09
У готовий гарячий рис влити заправку, добре все перемішати і остудити.
10
Листи норі розрізати навпіл. Розподілити рис на половині норі рівномірним шаром товщиною приблизно 1 см.
11
Потім викласти порізані сіїтаке.
12
Акуратно і максимально щільно загорнути рулет. На виході із зазначеної кількості виходить 7-8 ролів.
13
Готові роли залишити полежати швом вниз протягом 5 хвилин.
14
Кожен рол розрізати на 6 рівних частин. Подавати роли з соєвим соусом, маринованим імбирем і васабі.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores