Пісний куліш із квашеною капустою - Image

Пісний куліш із квашеною капустою

Number of servings: 3Cooking time: 40 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Куліш став популярним і поширився завдяки козакам із Запоріжжя. Саме вони придумали варити суп із пшона з додаванням різних інших інгредієнтів. Вважається, що стародавньою родичкою куліша була угорська каша з пшона. Звідси і назва страви. Тому що з угорського пшоно перекладається як куліш. У класичному варіанті куліша обов'язковим компонентом вважається пшоно і сало. Звичайно, існує вже багато різновидів куліша. Наш рецепт пісного куліше звичайно ж не містить сала. Зате тут є інші складові, які дуже смачні і корисні. Наприклад, квашена капуста дуже корисна, проте не калорійна. Це хороший варіант для приємної вечері.

Ingredients

Пшоно

0,5 ст.

Картопля

2 шт.

Топінамбур

1 шт.

Ріпа

0,25 шт.

Капуста квашена

1 ст.

Морква

1,5 шт.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Яблука кислі

1 шт.

Вода

1 л.

Лавровий лист

3 шт.

Часник

3 шт.

Олія рослинна

2 ст. л.

Preparation steps

01

Промити пшоно. Картоплю та топінамбур помити, почистити і нарізати кубиками. Ріпу нарізати дрібно соломкою, моркву нарізати великою соломкою. Цибулю нарізати дрібними півкільцями. Часник дрібно нарізати.

02

Налити в каструлю воду, поставити на вогонь, довести до кипіння, висипати картоплю, топінамбур і лавровий лист. Через 3-5 хвилин додати пшоно, зменшити вогонь, продовжити варити.

03

На сковороду викласти цибулю, моркву і часник, поставити на великий вогонь, тушкувати. Через 2 хвилин додати ріпу, а ще через 5 хвилин додати квашену капусту, зменшити вогонь.

04

Як тільки картопля звариться, додати в каструлю зажарку. Натерти на тертці яблуко, додати в каструлю. Варити до готовності капусти, на повільному вогні. Додати зелень подрібнену. Всипати подрібнене сало з часником, додати сіль і перець за смаком, дати настоятися 15 хвилин під кришкою. При подачі додати рослинну олію.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Пісний куліш із квашеною капустою – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua