
Мідії в часниково-вершковому соусі
Мідії - дуже корисний для здоров'я морепродукт. У мідіях мало холестерину і багато фосфоліпідів, які справляють благотворний вплив на роботу печінки. Мідії низькокалорійні, мають високу концентрацію якісного білка. Білка в цих дарах моря більше, ніж у м'ясі та рибі. Мідії багаті вітамінами Е і В, жирними поліненасиченими кислотами омега-3, йодом, магнієм і кальцієм. Не дивно, що такий корисний продукт знайшов широке застосування в кулінарії. Способи приготування мідій дуже різноманітні. Часто їх готують в різних соусах. У запропонованому рецепті це часниково-вершковий соус. Приготувати таку страву не складе труднощів. Подавати мідії в часниково-вершковому соусі можна з пастою або рисом.
Ingredients
Мідії заморожені
500 г.
Вершки 10%
200 мл.
Масло вершкове
30 г.
Часник
за смаком
Трави прованські
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Очистити часник, подрібнити. Вершкове масло розтопити на сковороді, висипати часник, на маленькому вогні тушкувати часник протягом 1 хвилини.
02
Попередньо необхідно розморозити мідії, додати в сковороду, поперчити за смаком, додати прованські трави.
03
По закінченню 7-8 хвилин влити вершки в сковороду, продовжити тушкувати до загустіння вершків.
04
Подавати мідії з відвареної пастою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores