
Лимонний мус
Як відомо, лимон - відмінний засіб для втамування спраги. Але з'їсти звичайний лимон далеко не кожному під силу. Тому ми хочемо запропонувати вам лимонний мус - відмінний варіант десерту у спекотний літній день. Та й не тільки літній. Лимон дуже корисний у більш холодні пори року, коли є вірогідність захворіти, коли треба проводити профілактику. Він приємно порадує вас ніжним смаком в будь-яку пору року. Лимонний мус чудово освіжає своїми цитрусовими нотками! Його можна приготувати багато за один раз і зберігати в холодильнику, щоб кожен день насолоджуватися цим приємним смаком.
Ingredients
Лимони
4 шт.
Цукор
250 г.
Яйця (жовтки)
6 шт.
Вершкове масло
100 г.
Вершки 35%
300 мл.
Preparation steps
01
Два лимона розрізати навпіл, ложкою видалити м'якоть. Половинки відкласти в бік. З м'якоті віджати сік. Із решти лимонів зняти дрібною теркою цедру, м'якоть подрібнити, видаливши кісточки.
02
Збити до однорідної маси лимонний сік, цедру, 150 г. цукру і жовтки. Готувати на водяній бані, постійно розмішуючи, поки суміш не загусне до стану крему.
03
Зняти з вогню. Додати нарізане невеликими шматочками вершкове масло. Помішувати, поки масло повністю не розійдеться. Вершки збити і додати в крем. Акуратно перемішати, дати охолонути, потім перекласти в холодильник.
04
Змішати в сотейнику 250 мл. води, решту цукру і подрібнену м'якоть лимона. Готувати на середньому вогні, поки сироп не загусне. Дати охолонути до кімнатної температури, потім поставити в холодильник.
05
Розкласти крем по половинках лимонів, зверху полити лимонним сиропом. Можна посипати подрібненими горішками.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores