Баклажани по-пармськи - Image

Баклажани по-пармськи

Number of servings: 3Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Це класичний рецепт закуски, яку готують в два етапи - на пательні і в духовці. Багото сиру, томати та запечені баклажани - це так смачно, що просто неможливо втриматися від спокуси! В оригінальній версії приготування цієї закуски баклажани потрібно обсмажувати у великій кількості оливкової олії. Проте під впливом загальносвітової боротьби з калоріями, сучасні кухарі все частіше вдаються до маленьких хитрощів - обсмажують овочі на грилі. Інший секрет уу формі подачі. Для великої компанії гостей баклажани нарізають широкими пластинами вздовж. Якщо ж готувати цю страву порційно, краще різати кружечками. Баклажани по-пармськи чудово доповнюють м'ясо та рибу, хоча можуть бути і самостійною стравою.

Ingredients for the recipe

Packaged Eggplants
40.00 - 59.90

Packaged Eggplants

per 1 kg

Ingredients

Packaged Eggplants

2 шт.

Packed Onion from 3kg

1 шт.

Basil in Pot

2 ст. ложки

Ukrayinskiy Mozzarella Cheese 45% 200g

200 г.

Poggioli Reggiano Parmesan Cheese 24 months 32%

50 г.

BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml

2 ст. ложки

Salt Egypt

за смаком

Kotanyi Black Pepper Peas 70g

за смаком

Auchan Oregano 20g

за смаком

Preparation steps

01

Нарізати баклажани, рясно посолити і дати постояти 20-30 хвилин. Потім добре помити холодною водою, просушити паперовим рушником  і обсмажити на сковороді-гриль з обох боків. Альтернативний варіант - обсмажити баклажани до м'якості на пательні з оливковою олією.

02

Очистити томати від шкірочки (для цього роблять хрестоподібний надріз, обдають окропом і опускають у холодну воду). Нарізати кубиками. Порізати цибулю і пасерувати її на пательні з оливковою олією.

03

Потім додати туди промите листя базиліка та нарізані томати. Посолити, поперчити і тушкувати до отримання однорідного соусу (приблизно 5-7 хвилин).

04

Підготувати сири: моцареллу нарізати тонкими пластинами, пармезан дрібно натерти.

05

На дно форми для запікання налити трохи томатного соусу, покласти шар баклажанів, зверху знову полити соусом. Посипати 1/3 частиною пармезану і покласти 1/3 частини моцарели. Злегка присипати орегано.

06

Поставити форму у розігріту до 170°C духовку і випікати протягом 30 хвилин. Страва готова, коли сир розплавиться і почне пузиритися.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Spinach salad

Spinach salad

1

20 min