
Запечена аляска з млинцями, полуничним желе і апельсиновим курдом
Десерт "Запечена Аляска" вперше був поданий в ресторані на Манхеттені в 1876 році. Шеф-кухар ресторану створив свій десерт до знаменної для Америки події - внесення Аляски в список американських штатів. Запропонований рецепт "Запечена аляска з млинцями, полуничним желе і апельсиновим курдом" - варіант класичного десерту. Його основа - млинці, складені один на одного і змащені по черзі апельсиновим курдом і вершковим кремом. Використовується також полуничне желе і білковий крем. Непростий в приготуванні, але дуже смачний і оригінальний десерт стане прикрасою будь-якого святкового столу.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Strawberries
250 г.
Vash Tsukor Sugar 10kg
130 г.
Dobryk Gelatin 15g
200 г.
Oranges 1kg
1 шт.
Chicken Egg C0 1pc
4 шт.
Homemade Butter
65 г.
Top Grade Wheat Flour
80 г.
Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g
180 мл.
Costa d'Oro Refined Vegetable Oils Mix 750ml
2 ст. л.
Sterilgarda Alimenti Whipped Cream 35% 200g
100 мл.
Auchan Powdered Sugar 200g
1 ст. л.
Grand Marnier Cordon Rouge Orange Liqueur 40% 0.7l
1 ст. л.
Salt Egypt
5 г.
Preparation steps
01
Замочити желе в невеликій кількості теплої води. Полуницю подрібнити до стану пюре в блендері. Третину полуничного пюре перекласти в невелику каструлю разом з 40 г. цукру, поставити на вогонь, нагріти до розчинення цукру. Довести суміш до кипіння, прибрати з вогню, додати в каструлю желатин. Додати сюди ж залишки полуничного желе, перемішати, викласти у форму, поставити в холодильник.
02
З апельсинів зняти цедру, вичавити сік. У миску вбити 2 яєчних жовтки, додати до них цедру і сік, всипати в миску також 40 г. цукру. Миску встановити над каструлею з гарячою водою. помішувати до загустіння, протягом 10 хвилин. Прибрати миску, додати в неї порізане шматочками вершкове масло. Апельсиновий курд накрити плівкою, поставити в холодильник.
03
У мисці змішати борошно, 1 ч. л. цукру, всипати дрібку солі. Сформувати гірку, в центрі зробити ямку і вбити в неї 1 збите яйце. Поступово додавати молоко, постійно помішуючи. Додати 2 ч. л. рослинної олії, перемішати. Залишити на 1 годину.
04
Вилити залишки рослинної олії в миску, поставити на вогонь сковороду, змастити пензлем дно сковороди олією, виливаючи на сковороду тісто, приготувати млинці, обсмажуючи на одній стороні 1 хвилину, перевернувши на іншу і смажити до рум'янцю.
05
Вершки збити разом з цукровою пудрою, додати лікер, повторно збити до міцної піни.
06
Вирізати з млинців рівні кола, так само вчинити з полуничним желе. Викласти на тарілку кулінарне кільце, розміром з млинець. Всередину його викласти млинець, змастити шаром апельсинового курда, накрити зверху млинцем, зверху викласти коло полуничного желе, зверху знову млинець, змастити його вершковим кремом, повторити шари в зворотному порядку.
07
Збити 3 білки з дрібкою солі, поступово додати залишки цукру, збивати на більшій швидкості до міцної піни. Зверху викласти за допомогою кулінарного мішка білковий крем, трохи підпалити його пальником.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores