Закуска із артишоків та маслин по-італійськи - Image

Закуска із артишоків та маслин по-італійськи

Number of servings: 4Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Батьківщиною, як артишоку, так і маслин є Середземномор'я. Артишок - нерозпущена квіткова брунька рослини, що складається з великих м'ясистих лусочок. Цей продукт є низькокалорійним і містить всього 47 кКал на 100 г. Маслини багаті білками, пектинами, цукрами, вітамінами (В, С, Е, Р), містять солі калію, фосфору, заліза та інших елементів. Поєднання таких інгредієнтів досить часто використовується в кулінарії. Даній закусці воно надає оригінальний і пікантний смак, а горіховий смак артишоків додає вишуканості.

Ingredients

Олія оливкова

3 ст. л.

Оцет бальзамічний

1 ст. л.

Цибуля червона

2 шт.

Цукор коричневий

1 ч. л.

Кмин (листя)

1 ст. л.

Тісто листкове дріжджове

250 г.

Артишоки консервовані

170 г.

Маслини

16 шт.

Preparation steps

01

Розігріти сковороду, налити 2 ст. л. оливкової олії, висипати нарізану цибулю, постійно помішуючи обсмажити протягом 15 хвилин, до м'якості цибулі. Всипати цукор і влити оцет, тушкувати ще 15 хвилин. Прибрати з вогню, додати кмин, залишити охолоджуватися.

02

Духовку розігріти до 200°C, змастити формочки олією, поставити в духовку нагріватися. Із розмороженого тіста вирізати 4 кола, розміром в 10 см., викласти тісто у форми, викласти обсмажену цибулю на кожне коло тіста у формі.

03

Тісто викласти на деко, поставити в духовку на 12-15 хвилин, після - дістати з духовки, викласти на цибулю артишоки і маслини. Скропити оливковою олією і прикрасити кмином.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Закуска із артишоків та маслин по-італійськи – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua