Різото з запеченими помідорами - Image

Різото з запеченими помідорами

Number of servings: 2Cooking time: 2 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Різото - це одна із самих популярних страв італійської кухні. Головний її інгредієнт - рис, тому успіх приготованого Вами різото великою мірою залежить від вибору сорту рису. Рис вибирайте дрібнозерновий, короткий і круглозернистий. Найчастіше використовується рис сорту арборіо. Цей сорт дозволяє в процесі приготування страви домогтися кремової консистенції. Різото можна робити із самими різними добавками. У запропонованому рецепті це помідори черрі, запечені в духовці, в'ялені помідори, консервована кукурудза і сир пармезан, який додають для більшої "кремовості". Особливість різото, приготованого за цим рецептом, в тому, що на останньому етапі приготування страву відправляють у духовку.

Ingredients

Помідори черрі

7 шт.

Олія оливкова

4 ч. л.

Часник

1 зубчик

Базилік (листя)

10 г.

В'ялені помідори

60 г.

Рис

250 г.

Масло вершкове

25 г.

Цибуля червона

1 шт.

Шафран

0,25 ч. л.

Вино біле сухе

275 мл.

Сир пармезан

75 г.

Вершки 35%

1 ст. л.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Кукурудза консервована

100 г.

Preparation steps

01

Помідори промити, розрізати на дві половинки, викласти на деко, змащене олією, зрізом вгору. Присипати сіллю і перцем. Скропити олією зверху, посипати дрібно нарізаним часником, посипати листям базиліка, змоченими в олії. Поставити в духовку на 10-15 хвилин.

02

Подрібнити в блендері 10 г. в'ялених помідорів, морську сіль і 2 ч. л. оливкової олії.

03

Покласти вершкове масло в каструлю, поставити на вогонь, розтопити масло, викласти в каструлю подрібнену цибулю, обсмажити. Додати до цибулі рис, перемішати, щоб масло покрило рис. Додати вино і подрібнений шафран, довести суміш до кипіння. По закінченню 5 хвилин, додати томатну пасту з блендера, а також влити 340 мл. окропу. Додати сіль і перець за смаком.

04

Додати в каструлю помідори із духовки, 50 г. в'ялених помідорів, кукурудзу, ретельно перемішати, довести до кипіння. Перелити в нагріту форму, поставити на 35 хвилин у духовку, при температурі 180ºС.

05

Додати в різото тертий пармезан, перемішати, поставити в духовку ще на 5 хвилин. Перед подачею додати вершки.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Spinach salad

Spinach salad

1

20 min