
Пряний рис із фісташками
Для приготування страви за даним рецептом бажано використовувати рис басматі. Пряний рис з фісташками - неймовірно ароматне блюдо, адже до його складу входять тропічний апельсин, ніжна курага, вишуканий кардамон, пряна кориця, терпка м'ята і фісташки, з їх тонким смаком і запахом. Деякі господині додають до рису чорнослив або родзинки для солоду, а замість фісташок кладуть волоські горіхи. Пряний рис з фісташками одночасно і ситне, і корисне блюдо. Фісташки мають підвищену калорійність і високий вміст мінеральних речовин, вітамінів і амінокислот. Пряний рис подають як гарнір до м'яса або як самостійну страву, а також готують під час посту.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Metro Chef Basmati Rice 3kg
250 г.
Auchan Dried Unsalted Pistachios 150g
100 г.
Uzbek Dried Apricots
100 г.
Mint 50g
1 пучок
Orange
1 шт.
Tsarska Oliia Refined Sunflower Oil 0.5l
2 ст. л.
Spice Cinnamon Ground
0,5 ч. л.
Eco Cardamom 6g
за смаком
Salt Egypt
за смаком
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Akvulya Still Water 2l
1 склянка
Preparation steps
01
Рис промити і обсушити. У глибоку сковороду налити 1 ст. л. масла і обсмажити рис протягом 3-х хвилин, безперервно помішуючи.
02
Влити 1 склянку води (кімнатної температури), додати кардамон, чорний перець і сіль за смаком, перемішати і дати закипіти.
03
Варити рис під кришкою протягом 20 хвилин майже до повного випаровування води.
04
Фісташки очистити від шкаралупи і обсмажити в розігрітій до 180°С духовці 7 хвилин. Остудити і крупно порубати.
05
На дрібній тертці зняти цедру апельсина, видавати сік.
06
У гарячий рис додати порізану курагу, цедру апельсина і його сік, корицю, фісташки - перемішати і дати настоятися хвилин 10.
07
Порубати м'яту, гарненько перемішати разом з рисом і подавати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores