
Пиріг з маком і сметанно-ванільним кремом
Пиріг з маком і сметанно-ванільним кремом - ніжний, солодкий пиріг з насиченим маковим смаком. Мак широко використовується в кулінарії: з нього готують начинку для смачних пирогів і рулетів, додають у випічку. Крем доповнює маковий смак пирога і надає приємний аромат. Сметанно-ванільний крем, за бажанням, можна замінити на будь-який інший крем з додаванням желатину. Готувати цей пиріг досить просто, але, незважаючи на це, кінцевий результат вам сподобається. Пиріг дуже красиво і оригінально виглядає на святковому столі, і, звичайно, порадує ваших гостей і домочадців. Після застигання в холодильнику приготований пиріг можна розрізати на порційні шматочки і насолоджуватися його ніжним смаком.
Ingredients for the recipe
Ingredients
KhMZ Sour Cream 20%
500 г.
Vash Tsukor Sugar 10kg
300 г.
Poppy
200 г.
7 Flour 1kg
180 г.
Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs
3 шт.
Homemade Butter
150 г.
Dobryk Gelatin 15g
10 г.
Auchan Vanilla Sugar 8g
2 ч. л.
Dobryk Baking Powder
2 ч. л.
Tsarska Oliia Refined Sunflower Oil 0.92l
за смаком
Preparation steps
01
Вершкове масло в мисці розтерти з половиною цукру. Далі додати 3 яйця і добре перемішати.
02
Слідом у миску додати мак і знову перемішати. Потім всипати борошно і розпушувач і замісити тісто.
03
Форму для випікання трохи змастити олією і викласти в неї тісто.
04
У духовку, розігріту до 180°С поставити форму і випікати корж близько 25-30 хвилин.
05
Тим часом приготувати крем: замочити желатин в 100 мл води і залишити на час, вказаний на упаковці.
06
Цукор, що залишився, змішати зі сметаною, туди ж додати ванільний цукор. Гарненько перемішати.
07
Желатин нагріти до кипіння, але не кип'ятити і відразу влити його до цукрово-сметанної суміші. Знову добре перемішати.
08
Коли корж буде готовий, остудити його. А потім залити його отриманим кремом. Далі слід прибрати пиріг в холодильник на 5-6 годин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores