Глінтвейн із білим вином, ромом і родзинками - Image

Глінтвейн із білим вином, ромом і родзинками

Number of servings: 8Cooking time: 40 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

У глінтвейну дуже багата історія, що обросла масою легенд. І не дарма, адже, вважається, що виник глінтвейн за часів Стародавнього Риму. Глінтвейн - це прекрасний, гарячий алкогольний напій на основі вина, нагрітого до 70-80 градусів з цукром і прянощами. Сьогодні ми і будемо готувати цей божественний давньоримський напій. Він відмінно зігріє вас зимовими холодними вечорами. Також він стане незамінним напоєм, якщо ви, приміром, зібралися на якусь зимову прогулянку. Повірте, після бокальчика такого неймовірно смачного напою вам буде і не холодно, і, до того ж, дуже весело. А готується глінтвейн дуже просто і легко.

Ingredients

Біле сухе вино

750 мл.

Ром

250 мл.

Світлі родзинки

7 ст. л.

Лимон

0,5 шт.

Кориця

1 паличка

Цукор

7 ст. л.

Гвоздика

10 шт.

Preparation steps

01

Родзиинки промити і замочити в ромі хвилин на 30.

02

Ножем акуратно зняти цедру з половинки лимона і розрізати її на кілька великих шматків.

03

Паличку кориці розламати навпіл.

04

У ковшику або сотейнику змішати вино, цукор, лимонну цедру, шматочки кориці і поставити на невеликий вогонь.

05

Постійно помішуючи, нагрівати, але не доводити до температури кипіння. Потім відразу зняти з вогню і видалити з рідини шматочки лимонної цедри і кориці.

06

У келихи розлити ром, додати в кожен келих трохи родзинок і гвоздики. Після чого залити все гарячим вином і відразу подавати.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Глінтвейн із білим вином, ромом і родзинками – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua