
Кутя пшенична
Здавна ще наші пра-прабабусі готували в ніч на Святий вечір дванадцять страв. Перед Різдвом був суворий піст, а в ніч Різдва Христового можна було розговітися. Тоді-то й ставили на стіл багато різних не пісних страв. Але головним завжди була кутя. Її довго і ретельно готували. І починали це робити ще за кілька днів. Щоб добре розтерти мак в макогоні, зварити зерна пшениці. Але страва було того варта, адже це головна страва в таке велике свято. Добре, що в наший час є безліч пристосувань, які спрощують і прискорюють роботу, і ми можемо приготувати кутю набагато швидше. Але смак її залишається таким же незвичайним.
Ingredients
Пшениця
160 г.
Сіль
за смаком
Мак
100 г.
Горіхи
за смаком
Родзинки
за смаком
Мед
за смаком
Preparation steps
01
Цілі зерна лущеної пшениці залити холодною водою, додати сіль, варити до розм'якшення і відкинути на друшляк.
02
Мед розвести водою, і залити пшеницю, поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння і охолодити.
03
У готову пшеничну кутю додати перетертий в кавомолці мак і подрібнені горіхи.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores