
Курка з вешенками і чилі
Курка з вешенками і чилі - досить пікантна страва і, напевно, сподобається гурманам, які люблять експериментувати зі смаками. Пікантність страві додадуть інгредієнти маринаду: соус теріякі, перець чилі і імбир. Зверніть увагу, що маринад використовується не тільки для попереднього маринування курячого філе, але й додається в блюдо на останньому етапі приготування разом з грибами, пекінською капустою і солодким соусом чилі. У даному рецепті вешенки можна замінити на гриби шиітаке або устричні гриби. У страву можна додати трохи курячого бульйону, тоді воно не буде сухим. Курку з вешенками і чилі можна подавати з відвареним рисом або з картоплею.
Ingredients
Чилі
2 стручка
Імбир
1 ст. л.
Куряче філе
500 г.
Соняшникова олія
1 ст. л.
Цибуля
1 шт.
Вешенки
150 г.
Пекінська капуста
0,5 качана
Солодкий соус чилі
2 ст. л.
Коріандр
за смаком
Теріякі
100 г.
Preparation steps
01
Перець чилі тонко нарізати, а імбир натерти на тертці. М'ясо нарізати скибочками, цибулю - півкільцями, гриби і капусту - шматочками.
02
Для маринаду змішати перець чилі, теріякі та імбир. Покласти туди ж м'ясо і обваляти в маринаді. Залишити на 15 хвилин.
03
Розігріти масло на великому вогні. Обсмажити цибулю протягом 2 хвилин до м'якості. Вийняти м'ясо з маринаду, маринад зберегти. Обсмажити м'ясо по 3 хвилини з кожного боку до готовності.
04
Додати гриби, капусту, соус чилі і маринад. Готувати 5 хвилин. При подачі додати свіжу зелень коріандру.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores