Карамелізовані апельсини - Image

Карамелізовані апельсини

Number of servings: 2Cooking time: 2 h 30 minDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Карамелізовані фрукти - це справжня смакота. Рецепт приготування карамелізованих апельсинів відомий дуже давно. Як стверджують знавці кулінарії: ще із Середніх століть. В Іспанії так апельсини готували маври, використовуючи замість цукру мед. Карамелізовані апельсини - оригінальний, простий у приготуванні і яскравий десерт, смачні ласощі до чаювання, відмінна закуска до легких алкогольних напоїв.

Ingredients

Апельсини (великі)

2 шт.

Цукор

400 г.

Вода

300 мл.

Бад'ян (зірочка)

3 шт.

Палочка кориці

1 шт.

Гвоздика

4 шт.

Preparation steps

01

Апельсини помити, нарізати кружечками товщиною 5 мм.

02

Опустити апельсини в каструлю з киплячою водою на 3-4 хвилини, щоб позбутися гіркоти.

03

Викласти апельсини шумівкою на паперові рушники, дати воді стекти.

04

У широкому посуді (може підійти сковорідка) на середньому вогні цукор розчинити з водою, покласти туди апельсини, додати прянощі.

05

Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального і варити апельсини 1 годину ± 15 хвилин з відкритою кришкою. За цей час апельсини повинні стати трохи прозорими.

06

Потім збільшити температуру до стану, коли вода почне вирувати. І варити ще 15-20 хвилин. Сироп зменшиться в кількості і почне карамелізуватися (густіти).

07

Апельсини вийняти шумівкою на решітку і дати стекти сиропу.

08

Розігріти духовку до 150-160°C. Розмістити решітку з апельсинами в середині, а під нею встановити деко, застелене пергаментом, силіконовим килимком або фольгою. З фольги або пергаменту карамель видалити простіше, ніж з деко.

09

Через 40-60 хвилин вимкнути духовку і залишити апельсини там остигати і підсихати.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min