Іспанський соус ромеско - Image

Іспанський соус ромеско

Number of servings: 4Cooking time: 45 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Як і самі іспанці, страви у них " гарячі " і з різними приправами. Соус ромеско не виняток. Каталонці називають його румеску, і вперше приготували вони його дуже давно. З цього можна судити, що соус дуже смачний, раз його готують вже так давно і не тільки на території Іспанії, але і в багатьох країнах. Ось він дійшов і до нас. Так як придуманий він був рибалками, то і їдять його найчастіше з морепродуктами. Але це справа смаку. Гостренький соус підходить і для м'яса теж. Якщо ви хочете якось змінити рецепт, то в ньому легко можна замінити мигдаль на звичайні горіхи, а замість свіжого перцю можна використовувати сушений. У будь-якому випадку соус буде до речі на вашому столі.

Ingredients

Перець болгарський червоний

1 шт.

Пластівці мигдалю

½ ст.

Олія оливкова extra virgin

0,3 ст.

Оцет винний червоний

2 ст. л.

Вода

1 ст. л.

Часник

1 зубчик

Сіль

½ ч. л.

Перець чорний мелений

¼ ч. л.

Перець чилі

1 шт.

Preparation steps

01

Розігріти гриль. Викласти в нього червоний перець і, перевертаючи, смажити приблизно 10 хвилин, поки шкірка не почне підгорати. Перекласти перець в пластиковий пакет і залишити на 10-15 хвилин. Зняти шкірку і очистити від насіння. Порізати на невеликі шматочки.

02

Добре розігріти сковорідку і підсмажити пластівці мигдалю до золотистого кольору.

03

У блендер покласти нарізаний перець, мигдаль, оливкову олію, оцет, воду, подрібнений часник, сіль, перець і дуже дрібно нарізаний чилі. Подрібнити до однорідної маси.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Seabass baked in foil

Seabass baked in foil

2

30 min

Іспанський соус ромеско – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua