Хрустка курка в лимонному соусі - Image

Хрустка курка в лимонному соусі

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 20 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Хрустка курка в лимонному соусі – традиційна китайська страва зі шматочків курячої грудки, замаринованої в кисло-солодкому соусі і обсмаженої кілька разів в клярі. Курочка виходить особливо смачною: ніжна і соковита всередині з хрусткою скоринкою зовні і вираженим лимонним смаком. Для приготування хрусткої курочки найкраще використовувати вок – глибоку китайську сковорідку круглої форми з опуклим дном невеликого діаметру. У сковороді дотримується однаковий температурний режим, що сприяє появі рівномірної хрусткої скоринки. Червоне солодке вино можна замінити рисовим. У маринад додайте терту лимонну цедру. Подавати страву можете з рисом або локшиною.

Ingredients for the recipe

Chicken Breast
219.50

Chicken Breast

per 1 kg

Ingredients

Chicken Breast

150 г.

Chong Soy Sauce 1l

1,5 ч. л.

Freegold Red Sweet Wine 12% 0.75l

1,5 ч. л.

Auchan Green Onions Bundle 75g

1 стебло

Ginger

1,5 ч. л.

Garlic

0,5 шт.

Chicken Egg C0 1pc

0,5 шт.

Sto Pudiv Corn Flour 500g

3 ст. л.

Vash Tsukor Sugar 10kg

1,5 ст. л.

Costa d'Oro Refined Vegetable Oils Mix 750ml

за смаком

Casa Rinaldi Lemon Juice 200ml

1,5 ст. л.

Salt Egypt

за смаком

Auchan Sesame Oil 240ml

за смаком

Food Studio Chicken Broth 500ml

2 ст. л.

Preparation steps

01

М'ясо нарізати на середні смужки, покласти в миску. Залити соєвим соусом, додати вино, подрібнену зелену цибулю, тертий імбир, дрібно нарізаний часник, ретельно перемішати. Поставити в холодильник на 1 годину (ще краще на ніч).

02

У миску з куркою додати збите яйце, перемішати. Обваляти м'ясо в борошні. Розігріти сковороду до температури 190ºС, налити олію на чверть глибини сковороди.

03

Викласти на сковороду половину курки, обсмажити з кожного боку по 3,5-4 хвилини. Після, перекласти на паперовий рушник. Обсмажити другу половину м'яса, і також обсушити.

04

Після, викласти все м'ясо знову в сковороду, обсмажити протягом декількох хвилин до золотистого кольору і хрусткої скоринки. Обсушити.

05

Змішати в мисці лимонний сік, цукор, сіль, кунжутну олію, 0,5 ч. л. борошна і бульйон. Ретельно перемішати.

06

Розігріти на середньому вогні сковороду, вилити лимонний соус, довести до загустіння, постійно помішуючи. Додати курку, перемішати. Подавати відразу ж.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min