
Ендівій з шинкою "Прошуто", запечені під соусом
Ендівій більше відомий під назвою "салатний цикорій". Він займає почесне місце серед зелених овочів, найбільш багатих вітаміном A. Це, поряд з іншими салатами, один із чемпіонів за вмістом вітамінів. Крім цього, цей овоч цінний для людини вмістом у ньому кальцію, заліза, фосфору, калію та інших корисних речовин. Ендівій сприяє зниженню рівня глюкози і холестерину в крові. Цей салат стане Вашим союзником у боротьбі з гіпертонією, анемією, захворюваннями печінки і жовчовивідних шляхів. За ці корисні властивості можна пробачити ендівію його досить специфічний гіркуватий смак. Почніть своє знайомство з ендівієм із приготування запропонованої страви.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Food Studio Chicken Broth 500ml
600 мл.
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
2 ст. л.
Metro Chef Slicing Prosciutto Crudo 250g
200 г.
Homemade Butter
3 ст. л.
7 Flour 1kg
3 ст. л.
Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g
200 мл.
Salt Egypt
1 ч. л.
Vinnytsia Mustard 125g
1,5 ч. л.
Grana Padano 32% cheese
200 г.
Pripravka ground nutmeg spices 15g
1 щіпка
Preparation steps
01
Ендівій зварити в курячому бульйоні до напівготовності 10-15 хвилин.
02
Обсмажити на сковороді з оливковою олією до золотистого кольору.
03
Кожен качан ендівія загорнути в скибочку шинки і укласти в жаровню.
04
Для соусу натерти сир на крупній тертці. У каструлі розтопити на середньому вогні масло. Додати борошно і перемішати. Збиваючи, влити молоко і довести до кипіння. Варити, поки соус не загусне, помішуючи ложкою. Вимкнути вогонь і додати сіль, гірчицю і мускатний горіх. Збити.
05
Полити ендівій соусом. Зверху посипати тертим сиром. Запікати в духовці 10 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores