Соус із журавлини - Image

Соус із журавлини

Number of servings: 10Cooking time: 20 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Сьогодні ми вам рекомендуємо приготувати чудовий журавлинний соус. Такий соус чудово підійде до запеченого м'яса і до м'яса будь-якої птиці - це може бути качка, гусак, курка, індичка, перепела. Дивно, але саме журавлинний соус здатний додати нерозкриті ноти стравам з птиці. Цікавим залишається той факт, що на День Подяки американці з'їдають п'яту частину всієї журавлини, яку вживають за рік. Адже, це й не дивно, так як індичку подають виключно і завжди з журавлинним соусом. Такий соус неймовірно швидко і дуже легко готувати. А в підсумку ви отримаєте смачну ароматну і прекрасну підливу до м'яса, мало того ще й дуже корисну. Тому що журавлина містить дуже багато корисних речовин, мікроелементів і вітамінів.

Ingredients

Свіжа журавлина

350 г.

Цукор

200 г.

Апельсин

1 шт.

Коньяк

1 ст. л.

Лимонний сік

за смаком

Вода

70 мл.

Preparation steps

01

Апельсин розрізати навпіл і вичавити з нього сік.

02

У каструлю висипати журавлину, цукор, влити апельсиновий сік, коньяк і 70 мл. води.

03

Каструлю поставити на повільний вогонь на 15 хвилин.

04

Можна додати трохи лимонного соку, якщо смак соусу буде солодкуватий.

05

Відварити ще трохи часу і зняти з вогню, дати охолонути. Коли соус охолоне, прибрати в холодильник.

06

Подавати такий соус найкраще до запеченого м'яса.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Соус із журавлини – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua